Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyekocka Ramonikától

Gesztenyekocka Ramonikától
Gesztenyekocka Ramonikától
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Most készítettem először, nagy sikere volt.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

ajánlat

Bármikor elkészíthető nagyon gyorsan.

Lehet kakaós tésztával is készíteni, a liszhez kell hozzáadni 2 ek kakaóport.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások sárgáját és a cukrot gépi habverővel habosra keverjük. Az olvasztott, de nem meleg margarint belecsorgatjuk, 1-2 percig tovább keverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, egyharmadát az előzőekre szitáljuk, de még nem keverjük el.
  2. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, egyharmadát a masszára kanalazzuk, óvatosan összeforgatjuk. A többi lisztet és tojáshabot ugyanígy  két részletbe hozzáadjuk.
  3. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben, közepes lángon megsütjük.
  4. A pudigport a tejben 10 dkg cukorral sűrűre főzzük, és hagyjuk kihűlni.
  5. A puha margarint gépi habverővel, a maradék porcukorral keverjük habosra. Adjuk hozzá kisebb adagokban a gesztenyemassszát, majd a kihűlt pudingot is, és keverjük simára. Ízesítsük rummal.
  6. A krémet kenjük egyenletesen a kihűlt tésztára, a felvert tejszínhabot a tetejére tesszük. Pár órát hagyjuk állni, majd forró, vizes késsel szeletelhetjük.
  • sütési hőfok: 165°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 31x24 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 523
elküldve: 16
receptkönyvben: 332
elkészítve: 9/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Ramonika

Mióta szakács: 2009.07.22.
32 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

gesztenyés álom, habos-gesztenyés sütemény

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

845
tojás 6 db
porcukor 6 ek
margarin 10 dkg
finomliszt 6 evőkanál
sütőpor 0.5 csomag
vaníliás pudingpor 1 csomag
tej 3 dl
porcukor 25 dkg
margarin 20 dkg
gesztenyemassza 50 dkg
rum 2 ek
habtejszín 5 dl