Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyekrém-torta meggyes piskótával

Gesztenyekrém-torta meggyes piskótával
Gesztenyekrém-torta meggyes piskótával
100 perc / előkészület: 40 perc főzés: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a torta is Édesanyám névnapjára készült. Mindenkinek nagyon ízlett, így gyors ütemben fogyott el. Igazából nem gesztenyetortát akartam készíteni, de Édesanyám azt mondta, hogy most gesztenytortát szeretne. Így a franciakrémes torta mellé elkészítettem ezt a tortát is.

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a meggyes piskótát készítjük el. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgákat a cukorral, rummal habosra keverjük. Hozzáadjuk több lépésben a sütőporral elkevert lisztet. Ezután a kemény fehérjehabot forgatjuk bele óvatosan.
  2. Kivajazott, lisztezett tortaformába simítjuk. A kimagozott, ha fagyasztott a meggy, akkor a felolvasztott meggyet megszórjuk 2 dkg liszttel, és 2 dkg kristálycukorral. Összeforgatjuk, majd a piskótára egyenletesen rászórjuk.
  3. Előmelegített 180 fokos sütőben kb 45 percig sütjük. Tűpróba! Ha megsült, rácsra téve kihűtjük.
  4. A krémhez először a pudingot készítjük el. Kevés tejjel a pudingport és a kristálycukrot kikeverjük. A többi tejet felforraljuk, és a kikevert cukros pudingport hozzácsurgatjuk. 1-2 perc alatt sűrűre főzzük.
  5. A hideg vízbe áztatott zselatinlapokat kinyomkodjuk, a forró pudinghoz keverjük és feloldjuk benne. Ezután robotgéppel belekeverjük az 5 dkg vajat.
  6. A felengedett gesztenyemasszát villával összetörjük a rummal. A tejszínhabot 8 dkg porcukorral felverjük. A langyosra hűlt pudingot robotgéppel a gesztenyemasszához keverjük.
  7. Ezután több lépésben (2-3 adagban) a felvert tejszínhabot is hozzákeverjük a robotgéppel a pudingos krémhez.
  8. A kihűlt meggyes piskótánkat három részre vágjuk, és megtöltjük a tortát a krémmel. Majd a tetejét, és az oldalát is bevonjuk vele. A krémből kis krémrózsákat nyomunk körbe és középre.
  9. Az étcsokoládét felolvasztjuk, és díszítésül a tortára mintákat rajzolunk vele.
  10. Hűtőbe tesszük pár órára, majd szeletelve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 858
elküldve: 4
receptkönyvben: 47
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

meggyes piskótájú gesztenyetorta, tejszínes gesztenyekrémtorta, gesztenyetorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

783
tojás 8 db
cukor 22.5 dkg
finomliszt 22.5 dkg
sütőpor 1 csomag
1 csipet
rum 2 ek
meggy 30 dkg
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
gesztenyemassza 40 dkg
rum 5 ek
növényi habtejszín 4.5 dl
porcukor 8 dkg
vaníliás pudingpor 1 csomag
cukor 10 dkg
tej 3.3 dl
vaj 5 dkg
lapzselatin 8 db
étcsokoládé 5 dkg