Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyekrémes őzgerinc

Gesztenyekrémes őzgerinc
Gesztenyekrémes őzgerinc
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A múlt héten elkészítettem a habos-pudingos banános változatát, és gondoltam, gesztenyés krémmel is kipróbálom

hozzávalók / 8 adag

Kekszes tészta

Gesztenyés krém

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit egy tálba rakjuk, és utána összegyúrjuk.
  2. Majd egy fóliával bélelt őzgerincformába nyomkodjuk, és a hűtőbe tesszük 0,5-1 órára.
  3. A gesztenyemasszát villával összetörjük, hozzáadjuk a mascarponét, a porcukrot, és 2 csomag vaníliás cukrot, és összekeverjük. Utána a habalapanyagot felverjük 1 csomag vaníliás cukorral, és belekanalazzuk az előbb kikevert krémbe, és összekeverjük. Majd berakjuk a hűtőbe addig, amíg nem vesszük ki a tésztát.
  4. Elővesszük a tésztát és a krémet, majd egyenletesen belekanalazzuk a krémet a formába. A tetejére vajas kekszet teszünk, és körbetekerjük fóliával a formát, és visszatesszük a hűtőbe, míg megdermed a krém. (A fagyasztóba tettem 2 órára, majd áttettem a hűtőbe.)
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 625
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

R1CH4RD

Mióta szakács: 2020.07.23.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kekszsüti

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

611
kekszmorzsa 25 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
porcukor 5 dkg
margarin 10 dkg
tej 1.5 dl
rumaroma 10 ml
háztartási keksz 8 db
gesztenyemassza 20 dkg
mascarpone 25 dkg
porcukor 15 dkg
vaníliás cukor 3 csomag
habtejszín 200 ml