Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyekrémes piskótakocka

Gesztenyekrémes piskótakocka
Gesztenyekrémes piskótakocka
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karácsonyra gesztenyés sütit gondoltam desszertnek, de nem vagyok nagyon gyakorlott házi süti készítő, így tartottam egy főpróbát, a végeredmény a képen látható, és nagyon finom is lett. Karácsonykor így már bátrabban készítem majd. A recept Horváth Ilona szakácskönyvéből származik, kiválasztottam egy piskótát és egy krémet, és összeadtam őket. :-)

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A gesztenyés krémhez

ajánlat

Ha van fenyőfa vagy csillag alakú kiszúrónk, még ünnepibb lehet.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához a sütőt előmelegítjük.
  2. A tojásokat a porcukorral habosra keverjük, kanalanként hozzáadjuk a tejfölt, azzal tovább keverjük, belereszeljük a citromhéjat, végül a sütőporral elkevert lisztet apránként hozzászitáljuk. Addig keverjük, míg szép sima tésztát kapunk, ez géppel kb. 3 perc.
  3. Kikent, lisztezett tepsiben kb. 20 perc alatt megsütjük.
  4. A krémhez a vajat/margarint habosra keverjük a porcukorral, hozzáadjuk a gesztenyepürét, kidolgozzuk. Ha túl sűrű lenne, 1-2 kanál tejjel hígíthatjuk.
  5. Hozzáadjuk az ízlés szerinti rumot/rumaromát.
  6. A kihűlt piskótát kettévágjuk, a krém kicsit több, mint negyedét a két lap közé kenjük, a maradékkal kívül bevonjuk. Díszíthetjük tejszínhabbal, csokireszelékkel. Pár órára érdemes hűtőben pihentetni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 5 401
elküldve: 3
receptkönyvben: 122
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Aaaniii

Mióta szakács: 2011.11.09.
27 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

gesztenyekocka, gesztenyés szelet

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

741
tojás 3 db
porcukor 25 dkg
tejföl 3 dl
finomliszt 30 dkg
sütőpor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
gesztenyemassza 50 dkg
vaj 20 dkg
porcukor 15 dkg
rumaroma 10 ml