Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyekrémes tortácska

Gesztenyekrémes tortácska
Gesztenyekrémes tortácska
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már megint egy gesztenyés dolog :)

Tudom, hogy nem a legszebb... mondhatni csúnyácska. De az íííze apám :)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat habosra keverjük a vajjal, cukorral, vanília aromával.
  2. Összekeverjük a szárazanyagokat (liszt, sütőpor, kakaópor), és a tejjel felváltva a tojásos masszához adagoljuk.
  3. 22 cm-es tortaformában 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk és tűpróbáig sütjük.
  4. A krémhez folyamatos kevergetés mellett felforraljuk a tejet a cukorral, és a liszttel, vagy pudinggal.
  5. Hűlni hagyjuk, majd hozzáadjuk a porcukorral simára kevert gesztenyemasszát. (Hogy krémesebb legyen, én el szoktam rabolni a habtejszínből kb fél dl-t, és azt is hozzákeverem.)
  6. A kész, hűlt tortalapot kettévágjuk, megtöltjük a krémmel, a tetejét a felvert tejszínhabbal és csokireszelékkel, vagy kakaóporral díszítjük.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 22 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 11 078
elküldve: 1
receptkönyvben: 83
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Kif Lee

Mióta szakács: 2012.02.01.
42 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Somat GOLD torta receptverseny
kategória: torta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gesztenyekrémes torta, gesztenyetorta, tejszínes gesztenyetorta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

659
tojás 3 db
sütőpor 0.5 csomag
vaníliaaroma 10 ml
cukrozatlan kakaópor 2 ek
margarin 5 dkg
cukor 15 dkg
finomliszt 20 dkg
tej 2.5 dl
gesztenyemassza 250 g
tej 3 dl
cukor 10 dkg
vaníliás pudingpor 1 tasak
habtejszín 50 ml
habtejszín 200 ml
cukrozatlan kakaópor 1 teáskanál