Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyekrémleves rumos mazsolával

Gesztenyekrémleves rumos mazsolával
Gesztenyekrémleves rumos mazsolával
40 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (41)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Kelet-Magyarország szon.hu receptversenyére, valamint a Nagy Ízvadászat, a Dunántúli Napló, és bama.hu gasztronómiai sorozatába 2007-ben beküldött recept.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ősszel, friss gesztenyével elkészítve a legfinomabb.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1.  A mazsolát rumba áztatjuk.
  2. A gesztenyepürét villával összetörjük.
  3. A tejből egy merőkanálnyit elveszünk, simára keverjük benne a pudingport és a cukrot.
  4. A maradék tejet felforraljuk, folyamatos kevergetés mellett belecsorgatjuk a pudingporos tejet, beletesszük a gesztenyepürét, és 1-2 percig főzzük.
  5. Lehúzzuk a tűzről, a vaníliás cukorral ízesítjük, majd merülőmixerrel habosítjuk.
  6. A rumos mazsolát belekeverjük, és juharsziruppal vagy mézzel „petyegetve" kínáljuk, akár melegen, akár jégbe hűtve.

     

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 76 830
elküldve: 39
receptkönyvben: 1 187
elkészítve: 99/119
Facebookon megjelent: -

szakács

Mártika és Feri

Mióta szakács: 2008.09.24.
107 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

Krémleves gesztenyéből, gesztenye-krémleves, gesztenyekrém leves

Hozzászólások (41)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szmarti
szmarti / szmarti Tue, 2016-12-27 16:25

Karácsonykor "B" levesként készítettem el, hogy családunk egy vegetáriánus tagjának ne kelljen húslevest ennie. Eredmény: mindenki a gesztenyekrémlevest választotta, és nagy tetszést aratott! Örökre bevonult a "biztosra menős" ünnepi receptek közé! Köszönöm!

Móni néni konyhája
Móni néni konyhája Thu, 2015-05-21 09:22

Többször elkészítettem, mert rendkívül finom. Annyit módosítottam a recepten, hogy én 1 liter tejjel és 2 dl főzőtejszínnel készítem, hogy ne legyen annyira sűrű. Nagy kedvencem! Köszönöm a receptet :)

Barnie Blacksmith
Barnie Blacksmith Thu, 2015-04-09 19:33

Az etel nagyon finomra sikeredett, koszonom a receptet. Annyit modositottam rajta hogy (mivel a mazsolat nem szeretjuk) a rumot siman tettem bele talalaskor, gyorsan elkavarva hogy ne mutasson csunyan, es megfuszereztem orolt gyomberrel es kardamonnal.

barathneerika@gmail.com
barathneerika@gmail.com Mon, 2014-12-15 18:55

Nálunk ez a leves már tradicionális .Annyi változtatással,hogy mazsola nélkül készítem, cukrozatlan gesztenyével és hígabbra engedem fől,mert hamar besűrűsödik. :)

k.margaréta
k.margaréta Mon, 2013-12-23 09:18

Kedves Mártika és Feri!

Sűrgősen kerestem ezt a levest és hirtelenjében a googl-ba ütöttem be és hála az égnek rögtön a Ti leveskétek jött elő. Pont ilyet képzeltem el, nagyon köszönöm nektek! Mentve, nyomtatva, most már csak el kell készíteni!
Nagyon boldog Karácsonyt!
Üdv.
Margit

Babanet
Babanet Thu, 2012-12-27 22:47

Karácsonyi vendégváró levesként készítettem el, szuper sikere volt! Köszönöm a receptet! Én tettem hozzá vizet és tejszínt is, így nagyon finom lett!

lilabori
lilabori Sun, 2012-12-23 15:58

Sajnos nagyon nem ízlett! A puding nagyon érződik pedig igazi vaníliát is tettem bele, még hígítottam tejszínnel és tejjel, de így is sűrű, az egész műanyag. Pedig korábban már készítettem ilyen levest csak azt a receptet nem találom. Talán érdemes lenne tojássárgájával és lisztel/keményítővel sűríteni pudingpor helyett, vagy csak fél csomaggal és talán pezsgővel vagy valamivel megbolondítani. Ezt max a szomszéd macska eszi meg a kukából. Sajnálom :-(

Hendzsi
Hendzsi / Hendzsi Fri, 2012-11-02 17:10

Pár napja készítettem el ezt a levest, rögtön el is fogyott :) Nagyon finom lett! Annyi változtatást csináltam, hogy 1 liter tejet használtam, mert ahogy kicsit kezdett hűlni, puding állagú lett. Köszönöm a receptet :)

Edó-ka
Edó-ka Sat, 2012-09-08 09:53

Nagyon finom lett,köszönjük. Annyit variáltam rajta,mivel olvastam valakinek puding szerű lett,ezért én 1 l tejből,és 1 dl vizből főztem. Köszönöm :)))

polki
MoncsikaAnyuci / polki Tue, 2012-01-24 14:15

Szia!

Én még ilyen isteni finomat életemben nem ettem!!!
Köszönöm!!!!!!!!!!!!
Langyosan isteni, mikor kihűlt besűrűsödött eléggé, de akkor meg pudingként ettem:))))
Fincsi volt úgy is!!!!
Mónika

Hopegirl
Hopegirl / Hopegirl Fri, 2012-01-20 12:21

Huha, ez valami isteni finom :) Két nap alatt 2szer csináltam. Olyan klassz íze van... :) Kösy a receptet :)

Alfatica
Alfatica Fri, 2011-12-02 10:35

Mazsola és méz nélkül készítem, habgaluskával, Isteni! Már 2-éve nagy kedvencem, még Szenteste is a menühöz tartozik :)

Boszi79
Boszi79 Thu, 2011-07-21 23:11

Szia, ma megcsináltam, nagyon fini lett, én is mazsola nélkül készitettem el. Hidegen és langyosan is isteni, én nagyon édesszájú vagyok. Férjem meg kitalálta hogy még palacsintára is jó lenne. Köszi a receptet.

Sziszka78
Sziszka78 Tue, 2011-06-07 13:30

Nekem is nagyon finom lett, mazsola nélkül, habgaluskával, gyerekek-felnőttek imádták! Köszönöm!

fruzsina86
fruzsina86 Wed, 2010-12-08 17:58

Annyira finom volt , hogy a kedvesem másnap hozott még 3 kocka gesztenyepürét, hogy főzzek még neki :)
Köszönöm!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-12-13 15:08

Kedves Fruzsina!

Örülök, hogy ízlett.
További jó sütés-főzést kívánok!

Üdvözlettel:
Ferenc

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-11-12 08:22

Nekem nem jött be egyáltalán. Inkább megeszem a gesztenyepürét önmagában :)

Lavender Zephyr
Gabriella111 / Lavender Zephyr Mon, 2010-09-20 19:52

Köszönöm ezt a különleges receptet! Tavaly egy étteremben ettem nagyon finom gesztenyekrémlevest, azóta kutattam a receptet. Meglepetésnek készítettem el, de mindenkinek ízlett. Már el is döntötték, hogy karácsonyra mindenképp legyen ilyen is :) Kiadós, mert ha kicsit besűrűsödik, fel lehet önteni és ugyanolyan fincsi. Hidegen az igazi, de majd melegen is kipróbálom.

taksi
Mártika és Feri / taksi Tue, 2010-09-21 07:28

Kedves Lavender Zephyr!

Családunk minden tagja szereti
a szelíd gesztenyével készült ételeket.
Örülünk, hogy ízlett karácsonyra lehet, hogy
halászlé helyett mi is megfőzzük.

Üdvözlettel:
taksi

taksi
Mártika és Feri / taksi Tue, 2010-09-21 07:28

Kedves Lavender Zephyr!

Családunk minden tagja szereti
a szelíd gesztenyével készült ételeket.
Örülünk, hogy ízlett karácsonyra lehet, hogy
halászlé helyett mi is megfőzzük.

Üdvözlettel:
taksi

beja
Beja / beja Tue, 2010-09-07 14:05

Nagyon-nagyon finom!!!!Szeretem!
Rég csináltam,de az ízét még most is érzem!:-)2őnknek nem volt elég a férjemmel:-)Mióta gyermekem van,nem is készítettem.Mindenkinek ajánlom!!!!Mi langyosan szerettük igazán!Egy SzínesRtv-ben olvastam.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2010-06-30 13:36

Szerintem mihelyst majd jön az ősz, kora tél,az egyik kedvenc leves lesz.Kivétel nálunk is a mazsola.Viszont bármilyen más aszalt csoda jöhet:szilva.,barack,.áfonya.,meggy,Jó ötlet.Köszi.Éva-Anyóca

taksi
Mártika és Feri / taksi Thu, 2010-05-20 12:46

Kedves kisBaba!

A krémleves állaga elkészítés után pépes, pürészerű
rostos.
Egy kis tejszín, vagy víz segítségével hígíthatjuk+
újramelegítjük.

Üdvözlettel: Ferenc

kisBaba
kisBaba Thu, 2010-05-20 10:36

Hááát, mit mondjak?! Elkészítettem mindent a leírás szerint!
De mire lehűtöttem, teljesen besűrűsödött!!! Pudingnak viszont egész jó lett!!!

senilla
senilla Mon, 2010-04-19 13:46

Karácsonykor a tradícionálisan halászlé tálalása helyett került az asztalra. Mondanom sem kell, hogy osztatlan sikert arattam vele :) A barátnőm kislánya mindig ezt kéri, ha vendégségbe jön hozzánk.

taksi
Mártika és Feri / taksi Mon, 2010-04-19 14:39

Kedves senilla!

Nagyon örülünk a sikerednek.
Kellemes tavaszi hetet!
További jó főzőcskézést kívánunk!

Üdvözlettel:
Ferenc

taksi
Mártika és Feri / taksi Tue, 2009-10-27 09:27

Kedves Vivien!

Nem gond, ha nem teszel bele mazsolát.
Van egy nagy fiunk Zsolt,
Ő sem szereti a mazsolát,
minden ételből kipiszkálja:)

Üdvözlettel:
Mártika

takacsvivien12
takacsvivien12 Mon, 2009-10-26 17:14

Szia Mártika és Feri!
Azt szeretném megkérdezni,hogy nagy gond lenne ha nem raknék bele mazsolát?

Köszönöm!

Barnie Blacksmith
Barnie Blacksmith Thu, 2015-04-09 19:34

Mi sem szeretjuk a mazsolat ezert minden tanyer leveshez talalas elott hozzatettem egy evokanal rumot amit gyorsan elkevertem mert maskepp nem szep.

467
mazsola 10 dkg
rum 50 ml
gesztenyemassza 25 dkg
tej 8 dl
vaníliás pudingpor 1 csomag
cukor 3 ek
vaníliás cukor 1 csomag
méz 3 ek