Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyeleves

Gesztenyeleves
Gesztenyeleves
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a jópofa levest elég gyakran készíti a családom Karácsonyra is, de most egyszerűen csak egy melengető ételre vágytam. Jópofa, mert mintha gesztenyepürét ennénk, sósan. Annyira jó, hogy édesen nem is tudom elképzelni.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megolvasztott vajon megpároljuk a felkockázott hagymát. Közben meghámozzuk és feldaraboljuk a krumplit.
  2. Ha a hagyma üvegesre párolódott, rádobjuk a hámozott, egyforma méretre vágott répát és zellert, a burgonyát, majd a gesztenyét is.
  3. Hozzáadjuk a babárlevelet és a friss kakukkfüvet, 5-6 percig együtt pároljuk, majd felöntjük az alaplével, egyelőre csak kb 1 liternyivel.
  4. Puhára főzzük a zöldségeket, majd 3-4 szem gesztenyét félreteszünk a levesből, kidobjuk a babérlevelet és a kakukkfüvet, majd turmixoljuk. Ha túl sűrűnek érezzük, önthetünk hozzá még alaplevet, de tartsuk észben, hogy még tejszín is kerül bele.
  5. Hozzáadjuk a tejszínt is, forralunk rajta egyet, majd forrón tálaljuk úgy, hogy 1-1 gesztenyét morzsolunk a tetejére.
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 15 343
elküldve: 1
receptkönyvben: 96
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Coook

Mióta szakács: 2014.04.07.
73 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gesztenyekrémleves, gesztenyés krémleves

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

181
vaj 1 ek
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 1 gerezd
zeller 1 kis db
sárgarépa 1 közepes db
burgonya 1 közepes db
gesztenye 40 dkg
babérlevél 1 db
kakukkfű 3 szál
alaplé 1 l
főzőtejszín 2 dl