Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyelisztes brownie

Gesztenyelisztes brownie
Gesztenyelisztes brownie
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jó kis tömény brownie, mindenféle cukor és fehérliszt mentesen. :)

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csokit vízgőz felett felolvasztjuk a vajjal.
  2. Ha kihűlt, hozzákeverjük a tojásokat egyesével, majd a többi hozzávalót.
  3. 175 °C-ra előmelegített sütőben kivajazott, vagy sütőpapírral bélelt formában 25 perc alatt kisütjük.
  • sütési hőfok: 175°C
  • tepsi mérete: 20x30 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 19 336
elküldve: 17
receptkönyvben: 298
elkészítve: 7/13
Facebookon megjelent: -

szakács

szederliget

Mióta szakács: 2010.06.14.
19 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
diéta: gluténmentes
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

brownie, étcsokis brownie cukormentesen, brownie gesztenyeliszttel készítve

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Hanika
Hanika / Hanika Sat, 2013-10-12 13:02

Szia Szederliget!
Épp most sütöm! Jó kis recept, nagyon megörültem, mert pont ilyet kerestem. Annyi kiegészítéssel élnék, hogy:
- kókuszlisztet használtam, mert elfogyott a gesztenyelisztem
- eritirolt xilit helyett, de kókuszvirág cukorral sem lehet rossz (az egy kis karamellizált ízt kölcsönözne)
- mivel sűrűnek ítéltem a kész tésztát raktam hozzá kb. 1 dl rizs tejet
- szerintem is nagynak tűnik a 20x30-as forma, de most kipróbálom ebben.
Az eredmény: Kisfiamtól a nyers tésztát alig győztem elvenni, a kész tészta finom lett, de kissé morzsálódik, lehet a kókuszliszt miatt?!
Köszi!!!
UI: Epres mascarpone krémmel fojtjuk le, hogy adjunk a fogyókúrának :)

Vanilla
Vanilla Thu, 2013-02-14 17:17

Hasonló arányokkal ma én is sütöttem mégpedig reform alapanyagokkal . Köles pehellyel és amaránttal és mivel besűrűsödött egy joghurtot is kevertem a végén hozzá. Nagyon jól sikerült !

Karulino
Karulino / Karulino Sat, 2013-02-09 14:38

Én ezzel a csésze mérettel vagyok mindig bajban. Kisegítenél, hogy a Te csészéd mekkora űrtartalmú???

szederliget
szederliget / szederliget Sat, 2013-02-09 20:05

Szia Karulino!

Valahol azt olvastam, hogy egy csésze kb 2,4 dl. Kimértem az egyik bögrém 2,5 dl, így azóta azt használom az ilyen receptekhez.

Karulino
Karulino / Karulino Sun, 2013-02-17 12:12

Tegnap elkészítettem. Szerintem nagyon jó lett (és ez egy paleos sütinél igazán több a jónál). Máskor is meg fogom sütni. Köszönöm a receptet.

feherjudit
feherjudit Tue, 2012-10-16 19:20

20×30-as tepsi??? hogy? én egy pici őzgerinc aljára kentem ezt az adagot, pedig plusz egy kanál szezámlisztet is tettem bele, 10 dkg darabolt mandulát és 5 dkg aszalt áfonyát, mert ez a recept nagyon tömény
hogy lehet ezt az adagot egy lapos tepsire kenni? nem tudom felfogni...

szederliget
szederliget / szederliget Tue, 2012-10-16 19:54

Valóban nem lett magas, kis kockák lettek belőle szeletelés után. De mivel tömény, így pont jó, nem lehet sokat enni belőle :)
Esetleg kísérletezz az arányokkal, hogy neked hogy szimpatikus :)

zsuluka
zsuluka Fri, 2012-09-21 07:54

Kedves Szederliger!

Nagyon szimpatikus kis sütemény :), az lenne a kérdésem, hogy szerinted mandulalisztből is meg lehet csinálni ezt a süteményt?

Köszönöm előre is a válaszod!
Üdv: Zsuzsi

szederliget
szederliget / szederliget Fri, 2012-09-21 08:07

Kedves Zsuzsi!

Szerintem meg lehet, de még nem próbáltam :)
Ha esetleg megsütöd úgy, írd le az élményeidet, kíváncsi vagyok én is :)

Üdv,
szederliget

zsuluka
zsuluka Mon, 2012-10-01 13:40

Kedves Szederliget!

Megcsináltam mandulaliszttel és nagyon finom lett csak ajánlani tudom!

napsugár77
napsugár77 / napsugár77 Tue, 2012-08-07 14:00

Kedves Szederliget!
Ezt a sütit vetesd fel a paleolit kategóriában, mert ez simán elmegy annak! Nagyon guszta süti! Üdv: Éva

913
vaj 112 g
étcsokoládé 170 g
xilit 0.75 bögre
tojás 3 db
gesztenyeliszt 0.75 bögre
cukrozatlan kakaópor 2 ek
rumaroma 5 ml
1 csipet