Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyelisztes Madeira torta

Gesztenyelisztes Madeira torta
Gesztenyelisztes Madeira torta
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sütimestert nézve jött az ötlet, hogy elkészítem a minimálisan ugyan, de egészségesebb Madeiratorta-verziómat. Ugyan csak a cukrot váltotta fel az eritrit és a finomlisztadag felét a gesztenyeliszt. A vajnak nehezen tudtam ellenállni, ez van, és ez lett. 

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A liszteket összekeverjük a sütőporral.
  2. Az eritritet a vajjal és a gyümölcsök reszelt héjával habosra verjük. Hozzáadjuk a tojásokat egyenként, és 2 kanállal a lisztből is. Eldolgozzuk, majd óvatosan beleforgatjuk a maradék lisztet is (szita segítségével dolgozunk). Jöhetnek a fűszerek és a limelé. Akkor jó a tésztánk, ha könnyen lecsúszik a keverőeszközünkről.
  3. Kivajazott vagy sütőpapíros tortaformába öntjük, és 150 fokos előmelegített sütőben készítjük. Kb. 35-40 perc kell neki, akkor jó, ha teteje megreped.
  4. Kandírozott gyümölcsökkel tálaljuk (bele is süthetjük), és egy kis cherry-vel.
  5. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 150°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 795
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

janettaylor

Mióta szakács: 2017.04.02.
107 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, húsvét, karácsonyi édességek
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

citrusos torta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

326
gesztenyeliszt 15 dkg
finomliszt 15 dkg
erythritol 150 g
folyékony édesítőszer 15 csepp
vaj 17.5 dkg
tojás 4 db
citromhéj 1 citromból nyert
mandarin 1 közepes db
limelé 1 ek
kardamom 2 kávéskanál
0 ízlés szerint
sütőpor 0.5 csomag