Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyemousse narancskrémen

Gesztenyemousse narancskrémen
Gesztenyemousse narancskrémen
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gesztenyés, könnyű és egyszerű finomságra vágytam :) ez lett belőle! :D

hozzávalók / 4 adag

narancskrém

gesztenyemousse

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A narancsokat megmossuk, az egyiket kifilézzük, és a húsát egy kisebb fémtálba tesszük. A filézés utáni maradékból és a másik narancsból kinyomjuk a levét ugyanebbe a tálba. Teszünk még bele egy pici sót, cukrot (ízlés szerint), fahéjat és 3 tojássárgáját és a keményítőt, majd forró vízgőz felett sűrű krémmé főzzük. Kihűtjük.
  2. A gesztenyemasszát a mascarponével kikeverjük, ízlés szerint kevés cukrot, rumaromát és egy pici sót is teszünk bele. A 3 tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a masszába forgatjuk.
  3. Kis tálkák aljába kanalazunk a sűrű narancskrémből, majd mehet rá (esetemben habzacskóból kinyomva) a gesztenyés hab. A tetejét reszelt csokival díszítjük. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 851
elküldve: 1
receptkönyvben: 33
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

baloghorsi

Mióta szakács: 2013.01.11.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna
diéta: gluténmentes
alkalom: karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gesztenyehab

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

600
narancs 1 közepes db
narancslé 1 narancsból nyert
tojássárgája 3 db
cukor 5 dkg
1 csipet
fahéj 1 kávéskanál
étkezési keményítő 1 evőkanál
gesztenyemassza 25 dkg
mascarpone 25 dkg
rum 2 ml
tojásfehérje 3 db
1 teáskanál
cukor 5 dkg
csokoládé 20 g