Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyemousse torta

Gesztenyemousse torta
Gesztenyemousse torta
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (44)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

hozzávalók / 4 adag

A 2 db piskótaroládhoz

A gesztenyemousse-hoz

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótatekercshez a tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a rumot, a mézessütemény fűszerkeveréket, a kakaót és az olajat. Felváltva belevegyítjük a tojáshabot és a lisztet. A tésztát megfelezzük, egyik felét sütőpapírral bélelt gáztepsibe egyengetjük. Előmelegített, forró sütőben (hagyományos) kb. 30 perc alatt kisütjük.
  2. Még melegen a sütőpapírral együtt szorosan feltekerjük és hűlni hagyjuk.
  3. Ugyanígy kisütjük a másik lapot is.
  4. Addig elkészítjük a krémet. Lereszeljük a gesztenyemasszát és összekeverjük a mascarpone krémsajttal, 3 evőkanálnyi rummal. A habtejszínbe teszünk 3 evőkanálnyi porcukrot kissé felverjük. Majd 3 csomag habfixálóval kemény habbá verjük. Óvatosan összevegyítjük a tejszínhabot a gesztenyekrémmel.
  5. A piskótát kigöngyöljük és lehúzzuk róla a sütőpapírt. Megkenjük krémmel és visszatekerjük. Ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. (Minden szelet után papírtörlővel letöröljük a krémet a késről, hogy ne maszatoljon!)
  6. Tortatányérra helyezzük a csatos tortaforma gyűrűjét (28 cm). Szorosan kirakjuk piskótatekercsekkel. A közökbe, rumba áztatott meggyet teszünk. A gesztenyekrémből félreteszünk egy kisebb mennyiséget a torta oldalára, a többit rákenjük a piskótára. Kicsit rányomjuk, hogy szépen kitöltse a hézagokat is, elsimítjuk. Szorosan, szimmetrikusan kirakjuk a tetejét is piskótatekercsekkel, a közökbe rumos meggyet teszünk. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  7. Lecsatoljuk a tortáról a gyűrűt. Oldalát a félretett krémmel megkenjük, ostyarudakkal kirakjuk. A maradék krémet nyomózsákba töltjük és a torta tetejét díszítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 26
össznézettség: 137 555
elküldve: 100
receptkönyvben: 2 021
elkészítve: 93/127
Facebookon megjelent: 2

szakács

Szintia

Mióta szakács: 2008.08.14.
89 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gesztenye torta, gesztenyés torta

Hozzászólások (44)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dadimami
dadimami Sun, 2017-03-19 23:20

Gyönyörű és finom torta. A 12 tojásból sütött piskótából két torta kijön. 6 tojásból sütöttem a kakaós piskótát és tele lett vele a forma. Sütöttem még egy piskóta tekercset, kakaó nélkül - eredetileg díszítésül szántam, gondoltam a középső sor legyen ilyen - de miután elegendő lett a kakaós tészta és a krém is elfogyott hozzá, így a világos piskótát baracklekvárral kentem meg. Legközelebb két tésztát sütök 6 esetleg 8 tojásból, bőségesen elég lesz, így kisebb tekercsek lesznek, most nagyon vastag volt, 5 szelettel tele lett formában egy sor.

Alwazah
Alwazah Thu, 2016-04-21 14:54

Csak a gesztenyekrémet használtam a receptből, mit mondjak, iszonyat finom..Köszönet érte

Alwazah
Alwazah Thu, 2016-04-21 14:53

Csak a gesztenyekrémet használtam a receptből, iszonyat finom ..Köszönet érte

prik
prik Mon, 2015-12-21 17:54

Mennyei a torta, kinezetre , izre egyarant.Jo valasztas volt, csak ajanlani tudom mindenkinek.

juda1
juda1 Fri, 2015-09-18 12:46

Szia! Most készítem tortádat, mert fiam gesztenyéset szeretett volna születésnapjára. Tudom, már többen is kérdezték, de nem világos a leírás. Mindkét piskótaroládot megkened krémmel és hagysz a krémből annyit hogy a két réteg rolád közé is kerüljön meg az oldalára is? Ízlés szerinti vastagságban kened meg a roládokat krémmel?
Válaszodat előre is köszönöm.

Macskosz76
Macskosz76 Sun, 2015-03-22 15:05

Nagyon finom, mutatós torta! Garantált siker szülinapra is! Én 2 tojással kevesebbet használtam, annak megfelelően átalakítva a piskótához a mennyiséget, de így is kiadós, nagy torta lett! :) Köszönöm a receptet! :)

2n2a
2n2a / 2n2a Thu, 2014-05-22 15:06

Siasztok! Én is elékszítettem és isteni finom lett! A kedvencem a mézeskalács fűszerkeverék a tésztában <3 Könnyű, követhető a recept, gyorsan össze lehet állítani --> Garantált siker. Kezdőknek is ajánlom.

JADVIGA
JADVIGA Wed, 2013-12-11 18:16

Kedves Szintia!
Karácsonyra szeretném elkészíteni a tortát, de a piskóta hozzávalóknál van egy kis hiány. Mennyi kakaópor kell hozzá? Ugyanis a receptben 0 gr van. Előre is köszönöm a választ.

Fahééj
Fahééj Mon, 2013-10-07 16:17

Kedves Szintina,
gyönyörű a tortád! Az lenne a kérdésem, hogy az 5. pont mindkét piskótára vonatkozik?
Válaszod előre is köszönöm.
Fahééj

Alexa04
Alexa04 Mon, 2013-01-14 03:34

Isten finom lett a torta! Anyukám születésnapjára készítettem el és az egész családnak ízlett. Köszönöm a receptet! :)

zyzy78
zyzy78 Wed, 2012-12-26 16:40

Isteni lett és nagyon mutatós! Elkápráztattam vele a családot :)

sleepin
sleepin Thu, 2012-11-15 14:57

Jó értelmezem, hogy a roládokat is a gesztenye mousse-zal kenem meg, ugye???

dombinori
dombinori / dombinori Wed, 2012-08-29 08:48

Szia Szintia,

Párom szülinapjára csináltam meg a tortád, nagyon jól sikerült. Egyáltalán nem bonyolult.
Nekem kimaradt egy kevés a piskótatekercsből, de azt megettük külön. :-)
Köszi, hogy föltetted a receptet, ez a legjobb gesztenye torta itt.
Üdv,
Nóri

Kalupsya
Kalupsya Fri, 2012-06-15 19:00

Nagyon köszönöm ezt a receptet. Párom születésnapján nagyon nagy sikere volt! :)

szanita30
szanita30 Sat, 2012-05-19 19:52

Szia Szintia!
Köszönöm ezt a remek receptet,elkészítettem a fiam szülinapjára és nagyon nagy sikere volt:)

fzizu
fzizu / fzizu Wed, 2012-03-28 23:33

Szia!A krém elég masszív?Zselatin nélkül is oké?Ezt a gyönyörűséget akarom vinni húsvéti rokonlátogatóba!

Todika
Todika Sat, 2012-01-14 21:40

Nagyon guszta es szivesen elkeszitenem,de nekem meg mindig nem vilagos,hogy leteszek egy sort a tekercsekbol es utana krem es a kovetkezo sor az kozvetlenul az alatta levo tekercsre kell tenni a kovetkezo sor tekercset vagy eltolva?bocsi,ha buta a kerdes!:-)

MENNYEI MANNA
Szintia / MENNYEI MANNA Mon, 2011-12-19 02:18

Szia Dalma!

A tortaforma alját kibéleled elfektetett piskótatekercsekkel, amire rákened a krémet, majd betakarod szintén elfektetett piskótatekercsekkel. A krémből annyit hagyj, hogy nyomózsákból kidíszíthesd a tetejét, valamint egy pici kell az oldalára is az ostyarudak rögzítéséhez!

Sok sikert és Kellemes Ünnepeket!
Szintia

Kris
Kris Fri, 2011-12-09 20:38

Anyukám születésnapjára készítettem.Nagy örömet szereztem neki vele:)! Megéri a fáradtságot,nagyon finom,nagyon mutatós:)!/Ja,és egyszerű összeállítani:)!/

boromisza dalma
boromisza dalma Wed, 2011-12-07 15:35

"A gesztenyekrémből félreteszünk egy kisebb mennyiséget a torta oldalára, a többit rákenjük a piskótára." ez azt jelenti h ahogy rétegzem a piskótát a formában, a rétegek közé is kerül krém ugye?

marikalacs
marikalacs Tue, 2011-11-22 12:19

Tuti!!!
Idén karácsonykor ez lesz az asztalunkon. Köszi, már csorog a nyálam. A többieknek meglepi lesz. Egy kérdés-Miért kell ujjnyi szeletekre vágni a roládot? Miért nem lehet tortaforma magasságot egyben? Kettő lett belőle :). Köszi ha válaszolsz.

MENNYEI MANNA
Szintia / MENNYEI MANNA Wed, 2011-11-23 16:08

Szia!

Én így készítettem, két sor rolád közé gesztenye mousse-t kentem és a receptet is e szerint írtam. Ha tortaforma magasságához szeleteled a roládot, akkor nem lesz elég a rolád és kimarad a krémed.

Szintia

honey1
honey1 Mon, 2011-11-21 14:22

A torta elkészítése a vártnál egyszerűbb volt. Nagyon finom lett. Aki szereti a gesztenyéset, annak tuti bejön. Köszönjük a receptet. Én biztos nagyobb tortaformában készítettem, mert az ostyarudakból le kellett vágni 1-1 cm (Lidl-ben vettem, zacskós- nem tudom hány dkg-os, de elég sok van benne) és egy csomag kevés lett. nem vettem másikat, inkább egy kicsit ritkábbra raktam.

marianna1211
marianna1211 Sun, 2011-10-16 17:15

Gyönyörűséges és ünnepi is ez a torta! Illik a karácsony hangulatához. A hozzávalókból ítélve meg nagyon finom is lehet.

Babs
Babs Fri, 2010-06-25 13:19

Eszméletlen gyönyörű ez a torta! Remélem, arányban van az ízével is a látványa, mert ezt egyszerűen el kell készíteni, nincs mese!

Gratulálok hozzá!:)

Katalin asszony
Katalin asszony Mon, 2010-04-05 18:05

Gyönyörű ez a torta.Nem is értem,miért nem dicsérték meg többen:))Hétvégén elkészítem.Köszi a receptet:)

2266
tojás 12 db
porcukor 12 ek
cukrozatlan kakaópor 2 ek
rum 4 ek
mézeskalács fűszerkeverék 2 kávéskanál
napraforgó olaj 2 dl
finomliszt 10 evőkanál
gesztenyemassza 75 dkg
mascarpone 40 dkg
rum 3 ek
habtejszín 6 dl
porcukor 3 ek
habfixáló 3 csomag
meggy 15 dkg
roletti 50 db