Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyemousse torta meggyel

Gesztenyemousse torta meggyel
Gesztenyemousse torta meggyel
35 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Férjem meglepte a családot egy neves budai kávézó gesztenyés sütijével. A családunk nagy, a süti szemérmetlenül drága és kicsi, viszont nagyon finom volt. Sokáig érlelődött bennem a gondolat, hogy ezt én is elkészítsem. A nagy alkalom anyukám szülinapja lett. Mivel sokan voltunk, és először készítettem ezt a tortát (recept nélkül), nem bíztam a véletlenre, tartalékba készült még egy sajttorta is, ami végül a barátainknál kötött ki, mert a gesztenyés lett a favorit.

hozzávalók / 12 adag

A torta alaphoz

A gesztenyemousse-hoz

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

A torta alaphoz

  1. A kekszet és a diót tiszta nejlonzacskóba rakjuk, a szélét összefogjuk, konyharuhán keresztül klopfolóval összetörjük.
  2. Az diós kekszmorzsát összekeverjük a puha vajjal.
  3. A sütőpapírral bélelt tortaforma oldalát körberakjuk a rolettivel.
  4. Az aljára halmozzuk a vajas kekszet, és belenyomkodjuk.
  5. A hűtőbe tesszük.

A gesztenyemousse-hoz

  1. A tejet felmelegítjük.
  2. A tojások sárgáját a cukorral és a keményítővel habosra keverjük.
  3. Fokozatosan hozzáöntjük a forró tejet. Visszaöntjük a lábasba, és lassan sűrűre főzzük. Állandó keverés mellett langyosra hűtjük
  4. A gesztenyemasszát átnyomjuk, és belekeverjük a pudingba, és hozzákeverjük a mascarponét és a rumaromát.
  5. Habbá verjük a tejszínt, majd óvatosan összeforgatjuk a gesztenyés-pudingos-mascarponés krémmel.

A szóráshoz

  1. A tortaalapra tesszük a lecsepegtetett meggyet, és ráhalmozzuk a gesztenyemousse-t.
  2. Lereszelt gesztenyemasszával díszítjük a tetejét, néhány órára hűtőbe tesszük.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 447
elküldve: 4
receptkönyvben: 113
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: -

szakács

halszi

Mióta szakács: 2013.06.23.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: közepes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kategória: torta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

gesztenyemousse torta meggyel sütés nélkül, gesztenyetorta, krémes gesztenyés torta meggyel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

matyagi
matyagi Sun, 2014-03-02 15:07

Ízre finom (persze, hiszen csupa finom összetevőből áll), de nekem szétfolyt sajnos az egész. :((( És hát a bekerülési költség is elég borsos. :(

gubigabi
Gubigabi / gubigabi Sat, 2013-11-30 19:21

Kedves Halszi! Nagyon ügyes vagy, gratulálok. Nekem nagyon tetszik a recept. Receptkönyvembe mentve. Üdv. Gubigabi

751
zabkeksz 20 dkg
vaj 10 dkg
dió 5 dkg
roletti 30 db
meggybefőtt 30 dkg
gesztenyemassza 75 dkg
mascarpone 50 dkg
tojássárgája 6 db
cukor 12 dkg
tej 6 dl
étkezési keményítő 3 evőkanál
habtejszín 5 dl
rumaroma 15 csepp
gesztenyemassza 10 dkg