Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyepürés francia macaron

Gesztenyepürés francia macaron
Gesztenyepürés francia macaron
73 perc / előkészület: 60 perc sütés: 13 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szilveszter legnagyobb kedvence volt. Valami különleges! Külföldön élő magyaroknak különösen ajánlom! ;-)

hozzávalók / 12 adag

Macaron

Krém

ajánlat

Sütés előtt díszíthetjük a macaronokat színes cukorral. Ha szükséges, a tojásfehérjehabba tehetünk 1-2 csepp barna ételszínezéket.

Szólj hozzá!

elkészítés

Macaron

  1. Szitáljuk le egy tálba a mandulalisztet, a kávét, a kakaót, a szerecsendiót és a porcukrot. Tegyük félre.
  2. A tojásfehérjéket csipet sóval kezdjük felverni gépi habverővel. Mikor kezd habozni, adjuk hozzá a cukor 1/3-át, majd folyamatosan a többit. Keverjük, amíg szép, egyenletes, kemény habot nem kapunk.
  3. Adjuk a mandulás mixet a habhoz harmadolva. Óvatosan forgassuk bele körkörös mozdulatokkal, a falától kezdve a középre haladva. Addig keverjük, amíg egy láva állagú tésztát kapunk. Nagyon fontos!
  4. Szedjük át egy sima végű nyomózsákba.
  5. Tepsibe tegyünk sütőpapírt, és nyomjunk ki 3-4 cm-es köröket, egymás között némi helyett kihagyva.
  6. Vágjuk a tepsi alját jó párszor az előkészítőpulthoz. Akkor jó, mikor pici lyukakat látunk a tetején.
  7. Tegyük félre 15-30 percre száradni. Ha az ujjunkkal hozzáérünk a szeléhez, és száraz marad, akkor jó.
  8. Süssük előmelegített sütőben 13 percig.
  9. Azonnal vegyük ki a sütőből, és a papírral együtt húzzuk le a tepsiről hűlni. Hűtőben napokig tárolhatjuk egy lezárt műanyagedényben.

Krém

  1. A tojássárgáját keverjük össze a tejszínnel és szerecsendióval. Tegyük fel alacsony tűzön folyamatosan kevergetve kézi habverővel. Mikor pudingszerű állagot kapunk, vegyük le a tűzről.
  2. Keverjük hozzá apránként a vajat, majd a gesztenyemasszát. Ha kihűlt, egy keveset visszatehetjük a tűzre, de csak addig, míg az egészet simára keverjük.
  3. Lezárható edénybe tegyük be a hűtőbe éjszakára, de legalább 3-4 órát.
  4. Párosítsuk össze a macaronokat lefele fordítva, és az egyik felét töltsük meg a krémmel nyomózsákkal. Óvatosan nyomjuk össze őket.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 3 449
elküldve: 0
receptkönyvben: 46
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Juditsindania

Mióta szakács: 2018.01.10.
6 recept

receptjellemzők

konyha: francia
alkalom: születésnap, húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék, szilveszter, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

gesztenyekrémes macaron

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Minyo
Minyo Sun, 2018-08-05 19:58

Nagyon szépek a macaronok és ez a gesztenyés is finom lehet! :) Az érdekelne,hogy pihentetett tojásfehérjét használtál,vagy csak simán a hutobol! Koszonom ha válaszolsz! :)

151
mandulaliszt 100 g
instant kávé 1 ek
cukrozatlan kakaópor 1 ek
porcukor 130 g
szerecsendió 1 csipet
tojásfehérje 3 db
cukor 3 púpozott ek
1 csipet
gesztenyemassza 100 g
vaj 40 g
tojássárgája 3 db
főzőtejszín 2 ek
szerecsendió 1 csipet