Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyerakás vaníliakrémmel

Gesztenyerakás vaníliakrémmel
Gesztenyerakás vaníliakrémmel
20 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Családom nagy kedvence. Mindig dupla adagból kell készítenem.

Ha dupla mennyiségből készül, akkor egy 24-26 cm átmérőjű forma elegendő hozzá.

hozzávalók / 4 adag

A 1. tésztához

A 2. tésztához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gesztenyemasszát, a kekszet, a margarint, a rumot összegyúrjuk annyi kis tejjel, hogy összeálljon. Egy kb. 15 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk zsugorfóliával, és a tésztát egyenletesen elnyomkodjuk benne, majd egy tálra borítjuk. Amíg készítjük a krémet, tegyük be a hűtőbe.
  2. A pudingot felfőzzük a tejjel, hagyjuk kihűlni. Teljes hűlés után elkezdjük habosítani, apránként adagolva hozzá a margarint és a cukrot. Nagyon könnyű, habos krémet kapunk. A tészta tetejére kenjük, szép egyenletesen.
  3.  A piskótatallérokat éppen csak megforgatjuk tejben, és szorosan kirakjuk vele a krém tetejét. A tejszínt kemény habbá verjük, és a tallérok tetejére kenjük, majd csokireszelékkel díszítjük. Aki nem biztos magában, tehet a tejszínhez egy kávéskanál habfixálót is. Egy-két órára a hűtőbe tesszük pihenni. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
  • tepsi mérete: 15 cm
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 23 982
elküldve: 11
receptkönyvben: 229
elkészítve: 7/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Katica

Mióta szakács: 2013.08.10.
169 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gesztenyekrémes süti, tejszínhabos gesztenyés szelet, pudingos babapiskótás süti gesztenyével

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

éva juhász
Évi baba / éva juhász Tue, 2013-09-17 11:45

Kedves Katica!
Nagyon guszta ez a finomság! A közeljövőben elfogom készíteni. Köszönöm a receptet!
Üdv Évi

K_Atica01
Katica / K_Atica01 Tue, 2013-09-17 13:20

Köszönöm Évikém!...sok sikert hozzá és nagyon jó étvágyat....Várom visszajelzésedet.
Üdv. Katica

K_Atica01
Katica / K_Atica01 Tue, 2013-09-17 04:36

Szia Kedves Torma!
Köszönöm észrevételed...valóban nagyon finom. Ha szeretitek az ilyen dolgokat,érdemes elkészítened. Nem fogsz csalódni.
Kellemes,szép hetet kívánok Nektek....Üdv. Katica:)

771
gesztenyemassza 25 dkg
háztartási keksz 12.5 dkg
margarin 2.5 dkg
tej 0.5 dl
sütő rum 0.5 dl
piskótatallér 15 db
tej 0.5 dl
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 3 dl
porcukor 3 ek
margarin 10 dkg
növényi habtejszín 1 dl
csokoládédara 2 ek