Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés alagút

Gesztenyés alagút
Gesztenyés alagút
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom és aránylag egyszerű elkészíteni. Főleg annak, aki szereti a gesztenyés édességet.

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A gesztenyés töltelékhez

Tetejére a csokimázhoz

ajánlat

Tetejét bármivel lehet kidíszíteni. Ki milyen tortadekorációt szeret. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a kakaós piskótát. A tojássárgáját kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a kakaóport. A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A kakaós masszába beleszórjuk a zabpehelylisztet és végül a tojások keményre felvert habját.
  2. Egy nagyobb tepsibe (kb. 20x30 cm) sütőpapírt teszünk, s beleöntjük a piskótatésztát. Előmelegített sütőbe berakjuk, majd kb. 180 C-fokra lerakjuk a sütőt, s kb. 10-15 percig sütjük.
  3. Amíg sül a piskóta, a tejszínt felverjük kemény habbá a cukorral és a habfixálóval. Ha kemény lett a hab, akkor hozzákeverjük a gesztenyemasszát és a puha vajat is.
  4. Ha langyosra hűlt a piskótánk, akkor kivesszük a tepsiből, s levesszük róla a sütőpapírt. A tészta mellé rakjuk az őzgerincformát, s késsel akkorára vágjuk a piskótát, hogy pont az őzgerincformába beleférjen, s bele is rakjuk, eligazgatjuk. Ebbe pedig belerakjuk a gesztenyés töltelék felét, majd erre rárakosgatjuk a marcipángolyókat (ez nem fontos, el is maradhat), majd erre ráöntjük az összes gesztenyemasszát. Szépen eligazgatjuk, s a tetejére rakjuk a maradék piskótát, s kb. 3 órára berakjuk a hűtőbe.
  5. Ha letelt a 3 óra, akkor kivesszük a hűtőből, egy nagyobb tálcát kikészítünk, s rárakjuk a sütemény tetejére, és felfordítjuk a sütit. Óvatosan kivesszük az őzgerincformából.
  6. A csokit mikró kis fokozatán megmelegítjük az étolajjal, jól összekeverjük villával, s ezt szépen rákenjük a tetejére. Megszórjuk apró cukordísszel, s hűtőbe rakjuk.
  7. Én mindig délután készítem el, s másnapig a hűtőben tartom. Másnap már szeletelhető.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x18 cm
  • elkészítettem: 21 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 674
elküldve: 1
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Katrin

Mióta szakács: 2015.05.22.
122 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
babakonyha: baba 18-24 hónap
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

gesztenyés süti

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

502
tojás 6 db
víz 2 ek
porcukor 8 ek
zabpehelyliszt 5 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 3 ek
1 csipet
gesztenyemassza 25 dkg
növényi tejszín 400 ml
habfixáló 1 csomag
cukor 2 ek
vaj 5 dkg
marcipán 10 dkg
étcsokoládé 10 dkg
napraforgó olaj 1 ek
cukorgyöngy 1 ek