Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés babapiskóta

Gesztenyés babapiskóta
Gesztenyés babapiskóta
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a süti egyszerűen csak azért készült, mert mindenki szereti.


hozzávalók / 6 adag

A vaníliás krémhez

A gesztenyés töltelékhez

A babapiskóta beáztatásához

A csokimázhoz

ajánlat

Tejszínhab illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vaníliás pudingot elkészítjük.
  2. A 2 csomag gesztenye masszát elkeverjük 2 dl tejszínnel.
  3. A 2 dl tejet összekeverjük a rummal. A babapiskótát ebbe beleforgatjuk. Vigyázzunk, hogy csak egy pillanatra tegyük bele, mert különben nagyon elázik. (Apránként tegyük bele a piskótát.)
  4. Jénai tálba(kb. 20 cm átmérőjű) rétegezzük a hozzávalókat az alábbi sorrendben: piskóta, gesztenye fele , piskóta, vanília krém, piskóta, gesztenye másik fele és a tetejére piskóta. Érdemes a tál szélét függőlegesen körberakni piskótával. (Szebb és formatartóbb lesz.)
  5. Az egészet enyhén lenyomkodjuk. Hűtőbe tesszük néhány órára.
  6. Késsel körbevágjuk és egy tálcára kiborítjuk.
  7. A porcukorból, kakaóból, forró vízből és az olvasztott vajból csokimázt készítünk, amivel bevonjuk a süteményt.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 77 944
elküldve: 16
receptkönyvben: 1 258
elkészítve: 22/33
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Gesztenyetorta babapiskótából, gesztenyés sütemény sütés nélkül

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Csorbusz
Csorbusz / Csorbusz Mon, 2018-11-12 16:03

Elkészítettem. Annyit módosítottam rajta, hogy (aki ugyanúgy mint én nem nagyon szereti a tömény édes ízt) egyik gesztenyemassza natúr volt, cukor és rum mentes. Habbá vertem fél liter mindentől mentes tejszínt, egyik felét a gesztenyés masszához, másik felét a pudinghoz kevertem. Nagyon ötletes és finom süti lett a végén, szerintem 1 napot sem bírt ki nálunk, egyből elfogyott :) Karácsonyra is tuti elkészítem! Köszönet a receptért.

kicsivik
kicsivik / kicsivik Mon, 2011-12-26 20:31

Imádta a család, mégha a szeletelés a rétegek elcsúszkálása miatt nem is sikeredett valami fényesen. A csokimázt elhagytam, viszont került a pudingba meggybefőtt. Ajánlani tudom!

bkriszta77
bkriszta77 Wed, 2011-12-14 19:55

szia!látom te valamilyen magas falú jénaiba csinállhattad,hogy ilyen magas a süti.
kérdezném,hogy más jénai is jó hozzá?nekem nincs ilyen magas féle :)
köszi szépen!
nagyon jól nézz ám ki.

Fantaa
Fantaa / Fantaa Sun, 2011-11-27 22:00

Szia!
Csak annyi kérdésem lenne, cukrozott vagy cukrozatlan kakaóval csinálod hozzá a mázat? :)

Veroni40
Veroni40 Wed, 2011-06-08 16:35

Sziasztok!
Valaki írja meg, mennyi forró víz kell a csokimázhoz! Nekem nem szokott sikerülni, pontosabban egyszer próbáltam, de nem sikerült, azóta nem kísérleteztem vele. Előre is köszönöm!

gibzsu
Gíber Zsuzsanna / gibzsu Tue, 2011-06-14 19:31

Szia Veroni40!

Akkor amikor nem sikerült a csokimáz hogyan csináltad?
Mert a víz mennyisége szinte mindegy. Az edény amibe a vizet teszed, annak a tetejére teszel egy tálat abba olvasztod meg a csokit.
Remélem ezúttal sikerrel jársz! ;)
Üdv,Zsu

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-03-23 18:29

Köszönöm,akkor maradok a hagyományos, "főzős" pudingpornál, azzal jobban szeretek édességet készíteni.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-03-23 16:50

Azt szeretném kérdezni, hogy a vanília puding a hagyományos főzős?

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina Tue, 2010-03-23 17:21

Szia! én azzal csináltam, de szerintem teljesen jó a főzés nélkül elkészíthető is. Üdv kiki

drpa
drpa Tue, 2010-03-09 09:37

És ha még tesztek a gesztenyemasszára egy kis meggyet, isteniiii......

huncutka38
huncutka38 Mon, 2010-03-08 23:18

Köszönöm.
Közben szombaton már meg is ettük! a kisfiam 1. szülinapi tortája lett! Nagyon ízlett Neki és mindenkinek!
ÉS villámgyorsan kész volt.
Köszönöm a receptet!

lejla
Lejla / lejla Mon, 2010-03-08 18:07

Szia!Én tegnap nagy sikert aratam vele.Nagyon ízlet a csalának,a nővérem kislányának csináltam szülinapjára tortának.Szép is lett és finom is.Köszönöm a receptet:-)!

huncutka38
huncutka38 Fri, 2010-03-05 10:40

szia!
a tejszínt nem vered fel, csak úgy simán kevered össze a pürével, hogy krémesebb legyen?

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina Tue, 2009-10-27 11:16

Szia! kb. 20 cm átmérőjű az edény, de ha nagyobb az sem baj, csak egy kicsit laposabb lesz a végeredmény. üdv kiki

834
vaníliás pudingpor 1 csomag
cukor 3 ek
tej 3 dl
gesztenyemassza 50 dkg
habtejszín 2 dl
tej 1 dl
rum 0.5 dl
babapiskóta 50 dkg
porcukor 20 dkg
cukrozatlan kakaópor 3 ek
víz 3 evőkanál
vaj 3 dkg