Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés babapiskóta 3.- kávés

Gesztenyés babapiskóta 3.- kávés
Gesztenyés babapiskóta 3.- kávés
60 perc / előkészület: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tortaformát felcserélhetjük egy tepsire.
A tejszínhabba én még habfixálót is szoktam tenni, de ez csak szokás kérdése.
 

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejéhez

ajánlat

Kakaóporral díszítjük.
 

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta készítése:
  1. A kakaós kekszet morzsásra daráljuk.
  2. Összekeverjük a kiolvasztott gesztenyemasszával és a felkockázott hideg vajjal.
  3. Belesimítjuk egy 22-23 cm-es tortaforma aljába.
  4. A masszát meglocsoljuk egy kis rummal.

Krém készítése:


  1. A vaníliás pudingporokat megfőzzük a tejjel és a cukorral.
  2. Ha már kicsit hűlt a krém, hozzákeverjük a kisebb kockákra vágott hideg vajat és a tojássárgáját.
  3. Keverjük, amíg szépen belesimul a krémbe.
  4. A babapiskótákat mártsuk bele a kávéba.
  5. A krém felét öntsük a gesztenyés alapra, borítsuk be a kávés piskótákkal, majd fedjük be a maradék krémmel.
  6. Hűtsük be 3-4 órára.

Tetejére:

  1. Verjünk kemény habot a tejszínből.
  2. Félúton adjuk hozzá a porcukrot.
  3. A tejszínhabot a torta tetejére simítjuk.


 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 33 553
elküldve: 17
receptkönyvben: 711
elkészítve: 6/21
Facebookon megjelent: -

szakács

nixxi

Mióta szakács: 2011.05.08.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kávés süti, babapiskótás süti, kávés-babapiskótás süti, kávés-babapiskótás-gesztenyés süti, gesztenyés süti, torta doktor módra

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szabzsan
szabzsan Wed, 2013-02-13 18:20

Én csak 6 dl tejjel főztem meg a 2 csomag pudingot, a 8 sztem is sok így ránézésre, és nem rámát, hanem tea vajat használok, az nem "műanyag". Nagyon jó kis sütemény köszönjük! :)

Nyafi
Nyafi Sun, 2012-04-22 20:43

Szia!
Megtudnád Nekem mondani, hogy ez mekkora tepsinek felel meg?
Előre is köszönöm a választ!
Üdv.:
Nyafi

korfui
Korfui / korfui Sat, 2011-10-29 14:38

Sajnos úgy jártam mint macska rozi. Kár volt bele a 15 dkg vaj. :( Az egész folyik, pedig már jég hideg. A puding teljesen kemény lett, ott romlik el, hogy belerakjuk a rámát. Elfolyik tőle az egész. Sajnálom.... :(

Nixxi
nixxi / Nixxi Sat, 2011-10-29 17:49

Hello!
Hát én is sajnálom, hogy nem sikerült a 15dkg hideg ráma biztosan kell bele, nem tudom mi lehet a baj de a recept jó. Láthatod képen is amit felraktam, hogy meg lehet csinálni.

korfui
Korfui / korfui Sun, 2011-10-30 00:10

Szia!

Besürítettem egy kis liszttel és tojással még a krémet, így kítűnő lett. :)

Nixxi
nixxi / Nixxi Mon, 2011-10-17 23:19

Kedves macska rozi!!
Igaz kicsit megkésve, de sajnálattal hallom, hogy nem úgy sikerült ahogy kellett volna. Talán a krém elkészítésénél volt valami hiba. Nagyon sokszor csináltam már ezt a sütit és mindig sikerült.
Üdv. Nixxi

macska rozi
macska rozi Mon, 2011-09-26 12:52

Most dermed a hutoben!:))Kivancsi leszek ra!En kicsi kerek tortaformaba tettem,1 gesztenyevel.Remelem szep kicsi aranyos lesz!

macska rozi
macska rozi Tue, 2011-09-27 17:56

Haat megettuk,igaz kanallal!:(((Izre nagyon finom volt,de az egesz szetcsuszott!!

kenyereserika
kenyereserika Fri, 2011-07-15 19:05

Nagyon jó ez a süti recept,én CBA-as omlós kakaós kekszet használok,az pont 18dkg,és ahogy hazaviszem a kekszet,saját zacskójában,sodrófával szoktam morzsalékosra ütögetni.

Nixxi
nixxi / Nixxi Wed, 2011-06-08 21:02

Szia adrykaa!
Ehhez a sütihez mindig Interspáros kakaós omlós kekszet szoktam használni, de pl. Győri édes kakaós keksz is jó.

1138
gesztenyemassza 500 g
keksz 18 dkg
vaj 8 dkg
rum 3 csepp
vaníliás pudingpor 2 tasak
tej 8 dl
vaj 15 dkg
cukor 10 dkg
tojássárgája 1 db
babapiskóta 200 g
feketekávé 2 dl
habtejszín 5 dl
porcukor 1 ek
cukrozatlan kakaópor 1 ek