Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés-banános pohárkrém

Gesztenyés-banános pohárkrém
Gesztenyés-banános pohárkrém
15 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az igazság az, hogy mire hazaértünk a boltból, kiolvadt az ott vásárolt gesztenyemassza, és valamit kezdenem kellett vele. Sütni nem volt kedvem, hagyományos módon pedig pusztán habtejszínnel olyan snassz lett volna, így körülnéztem, mi van itthon. Fél csomag dr oetker vaníliás tortakrémporom volt, aminek a felét már elhasználtam a mikrós mini szívekhez (igyekszem majd azt is feltölteni), így azt használtam fel. Ehhez jött a párolt banán ötlete, majd valami natúr, kevésbé markáns íz, a tejföl. Érdemes kipróbálni, elég olcsó és mutatós, de nem utolsósorban finom desszert lett.

hozzávalók / 4 adag

Gesztenyekrém

Párolt banán

Összeállítás

ajánlat

Kekszmorzsát is tehetünk rá habtejszín helyett, szerintem azzal is finom lenne. Vagy más bogyós gyümölccsel.

Szólj hozzá!

elkészítés

Gesztenyekrém

  1. 2 dl tejjel a szobahőmérsékleten felolvadt gesztenyemasszát elkeverjük egy habverővel, hozzáadjuk a 100 g tortakrémport (hidegen keverhető vaníliás pudingpor, fele is épp olyan jó lenne hozzá).

Párolt banán

  1. A banánokat felkarikázzuk.
  2. Egy edényben a fél ek margarint megolvasztjuk, majd erre ráteszünk egy ek cukrot és a banánokat, és csak addig pároljuk őket, amíg a cukor elolvad, és kicsit ragacsossá válik a margarinos-cukros banán állaga.

Összeállítás

  1. Egy külön tálkába tesszük a tejfölt, elkeverjük benne a porcukort, majd fogunk 4 poharat. Első körben elosztjuk benne a gesztenyekrémet, majd erre jön a cukros tejföl, és végül (miután kicsit hűlt) a banánok.
  2. Ha kész, tegyük fél órára hűtőbe, tálalás előtt pedig a habtejszínt verjük fel, tegyünk belőle a tetejére habkinyomó zsákkal vagy kanállal, és díszítésként kevés kakaót szórhatunk rá.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 672
elküldve: 0
receptkönyvben: 71
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Brigi

Mióta szakács: 2012.10.21.
65 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

pohárdesszert, gesztenyekrém párolt banánnal és cukros tejföllel, banános gesztenyekrém

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

534
gesztenyemassza 250 g
tej 2 dl
vaníliás pudingpor 100 g
banán 2 közepes db
margarin 0.5 ek
cukor 1 ek
tejföl 175 g
porcukor 1 ek
habtejszín 2 dl