Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés brownie

Gesztenyés brownie
Gesztenyés brownie
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyem a szívét ennek az édes aranyos sütinek, ez olyan, de olyan pocsék, hogy akárhonnan fotózom, mindig siralmas az eredmény, pedig úgy igyekszik szegénykém. Egészen rituálé vált belőle (megjegyzem, nagy örömömre), hogy sütöm-fotózom-elégedetlenkedem-boldogan megeszem. És ez így megy egy ideje körbe-körbe, mert annyira istenien finom, viszont sose szép. De lassan megbarátkozom vele így, végülis nem a külcsín a legfontosabb. És a kinézete valahogy senkit sem érdekel, aki már evett belőle. Sőt, már újabb rajongókat is szereztem általa a brownie-imádók közé, mert akivel ezt eddig pironkodva-szabadkozva megkóstoltattam, az mind ellenállhatatlan vágyat érzett, hogy ő is elkészítse vagy ezt vagy valamelyik testvérkéjét a brownie-k nagy családjából. Kóstoljátok meg Ti is!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

ajánlat

Ebből nem lesz nagy adag, viszont rettentően kondis. Három lényeges dolog van, az egyik, hogy a tojás a cukorral jó könnyű habosra legyen verve; a másik, hogy semmiképp ne süssük túl, mert akkor száraz és morzsalékos lesz, pedig ez úgy jó, ha belül kicsit szottyos marad; a harmadik, hogy a gesztenye ne egyben legyen a tetején, mert lefojtja a tésztát, és ne emelkedjenek ki nagyon gesztenyedarabok, mert ezek akkor túl megsülnek.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat a csokoládéval gőz fölött felolvasztjuk, és homogénre keverjük.
  2. A tojásokat jó habosra verjük a cukorral. (A legjobb, ha robotgéppel tesszük.)
  3. Hozzákeverjük az olvadt vajas csokit.
  4. Óvatosan hozzáforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet.
  5. Kisebb tepsit vagy tortaformát kivajazunk-lisztezünk, és a masszát belesimítjuk.
  6. Kézzel rátördeljük-morzsoljuk a gesztenyemasszát. Villával kicsit elegyengetjük, belenyomkodjuk a tésztába, hogy ne álljanak ki darabok.
  7. Előmelegített sütőben sütjük.
  8. Megvárjuk, míg kihűl (ez az egészben a legnehezebb), és kis kockákra szeleteljük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 25x25 cm
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 279
elküldve: 6
receptkönyvben: 373
elkészítve: 7/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
288 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

brownie gesztenyével, csokis-gesztenyés süti

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hanna2014
hanna2014 Mon, 2014-09-22 17:02

elkészítettem, finom lett :) nekem csak 100g étcsokim volt otthon, de így is jó lett, a gesztenyemassza darabkákat jól belenyomkodtam a még nyers tésztába, nem is égtek meg, szép világosbarna árnyalatot adtak a sütinek.

Fahéj
Fahéj / Fahéj Mon, 2014-09-22 22:24

Jaj de jó, hogy eszembe juttattad. :) Úgy is itt a gesztenye szezon, azt hiszem, én is nekiállok hamarosan. Mert én is nagyon szeretem... :)
Üdv: Fahéj

Flóra
Flóra / Flóra Thu, 2012-04-26 20:43

Kedves Fahéj!
Elkészítettem, nagyon finom lett, csak egy kisebb probléma akadt (ami amúgy csak nekem tűnt fel, a család többi tagjának nem). Szóval, a gesztenye nekem kicsit kemény lett addigra, mikor már jó lett a tészta belseje, ennek ilyennek kell lennie?
Szép estét: Flóra

Fahéj
Fahéj / Fahéj Thu, 2012-04-26 21:20

Kedves Flóra!
Egy picit a tetején a gesztenye megpirul, már ami kiemelkedik a tésztából. A képen is látszik, hogy a teteje nem egészen gesztenye színű. De nekem pont ez (is) tetszik benne, hogy a krémes állagú tésztában néha lehet egy kis sült gesztenyét rágcsálni. Másnapra valahogy az is megpuhul. Egyébként a tésztája meg a "szottyosabb" fajta browniek közül való, elég krémes marad a belseje, így jó lesz a gesztenye is, ha meg kicsit túlsütjük, szárazabb ugyan a belseje, viszont akkor szárazabb lesz a gesztenye is. Én is próbáltam többször többféle állagúra sütni, de nekünk az első megoldás vált be.
Neked is szép estét: Fahéj

Flóra
Flóra / Flóra Fri, 2012-04-27 20:09

Kedves Fahéj!
A többiek mondták is, hogy szerintük tök jó, hogy így kicsit megpirult, csak én azt hittem, túlsütöttem. A másnapot pedig nem érte meg:))
Üdv: Flóra

Bató Edit
Bató Edit Sun, 2011-11-27 20:01

Évikém, ha legközelebb is ilyen "csúnyát" sütsz, nyugodtan küldd el nekem...
A jövő hét végén (de soká lesz!) megsütöm én is és beszámolok.
Egyébként a bounty brownie-dat is nagyon szeretjük.
Pussz. Edit

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2011-11-27 20:30

Jaj, de jó! Ezt a browniet én még a bountysnál is jobban szeretem. Remélem, ízleni fog Nektek is!
Puszi: Éva

bokine
bokine / bokine Sat, 2011-11-26 09:06

Drága Éva! Nagyon jót mosolyogtam a storydon :) Magamra ismertem. Én is kétszer olvastam el, mert annyira tetszett!!! Szerintem semmi gond nincs vele, én ugyan is most azonnal megenném, ha itt lenne. A brownie és gesztenye izgatja a fantáziám, így hamarosan elkészítem. A kép "fahéjasan" finom, a süti isteni lehet, gratulálok. Puszi Erika

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sat, 2011-11-26 23:43

Köszi Erika! Most hogy így mondjátok, lehet, hogy nem is annyira ronda? Vagy csak kezdem megszokni a fizimiskáját? :))
Puszi: Éva

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Fri, 2011-11-25 19:01

Sportszelet??? Akkor muszáj elmentenem! Megint jót mosolyogtam a sztorin, magával is ragadott a lendület, de nem tartott tovább a történet, így újra elolvastam az elejéről. :-))) A fotóról nekem inkább az jutott eszembe, h. biztos közelharcot kellett vívnod a családdal, h. legalább ezt az 1 szeletet hagyják meg fotózásra, és ezért árválkodik szegény a tányér közepén. Jó dús a teteje, kínálja magát nagyon. Puszi: Gabi

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2011-11-25 22:44

A teteje? Amolyan rusztikus... :DDD
Köszi, amiket írtál! Jó, hogy elolvastad a sztorit elölről, ezek szerint ráéreztél, hogy ez a végtelen történet. Na az a helyzet, hogy engem ez a brownie függővé tett, a tartalom már mennyei, a külalakon még dolgozom. :))
Puszi: Éva

Flóra
Flóra / Flóra Fri, 2011-11-25 18:50

Szerintem szép lett! Nagyon finom is lehetett, valamikor elkészítem! :)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2011-11-25 18:53

:) Köszi! Nagyon-nagyon finom, mert a gesztenye rumaromája miatt kicsit sportszeletes ízű, aki szereti a sportszeletet, ezt is fogja. Én igen. :)

953
étcsokoládé 20 dkg
vaj 15 dkg
tojás 2 db
cukor 15 dkg
finomliszt 15 dkg
sütőpor 1 tk
gesztenyemassza 15 dkg
vaj 1 dkg
finomliszt 1 dkg