Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés cicitorta

Gesztenyés cicitorta
Gesztenyés cicitorta
120 perc / előkészület: 60 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A párom 27. születésnapjára készült. Ez volt az első komolyabb tortám. Nem olyan bonyolult, mint ahogy kinéz, viszont elég macerás :) De megérte, mert nagyon örült neki :DDD

hozzávalók / 10 adag

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

ajánlat

Születésnapra pasiknak.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először elkészítjük a piskótát, a testhez 13 tojásból sütünk egy téglalap alakú kakaós piskótát. A két cicihez kis kuglóf formában 3-3 tojásból szintén kakaós piskótát sütünk.
  2. Míg a piskóták hűlnek, elkészítjük a krémet. A tejszínt kemény habbá verjük, és ízlés szerint teszünk bele porcukrot és rumot, vagy rumaromát. Ezután kis lyukú reszelőn hozzáreszeljük a kiolvasztott gesztenyemasszát. Óvatos, nagy mozdulatokkal összekeverjük, hogy a hab ne essen össze.
  3. Mikor a piskóta kihűlt, a téglalap alakú piskótának derék formát csinálunk, majd keresztben kettévágjuk, és betöltjük krémmel. A hurkapálcából 8 db-ot vágunk, akkorát, mint a test magassága, és a cicik helyén 4-4-et belenyomunk a tésztába. Ez azért kell, hogy megtartsa a ciciket. Ezután a test tetejét és oldalát is bekenjük krémmel, hogy majd a fondant szépen ráragadjon.
  4. Most jöhetnek rá a 3 részre vágott cicik. Ezeket is betöltjük krémmel, illetve a tetejükre is kenünk belőle. Ha a cicik nem egyformák, akkor azokat is meg kell faragni egy kicsit. Ha ezzel készen vagyunk, jöhet rá a díszítés.
  5. A fondant úgy készül, hogy a pillecukrot megmelegítjük mikróban, és annyi porcukrot adunk hozzá, hogy szépen gyúrható massza legyen belőle. A végén ételfestékkel színezhetjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 25 618
elküldve: 5
receptkönyvben: 108
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Somogyi Gabriella

Mióta szakács: 2011.07.28.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

ciciformájú gesztenyetorta

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Enilaszlo
Enilaszlo Fri, 2012-03-16 22:07

Ma megsütöttem a tortát, nagyon jól sikerült,kivéve a diszitésnél nem jött össze a piros szin, (az ételszinező alig fogott) igy rózsaszinű lett a melltartó. köszi a receptet és a ciciforma ötletet.

Gabilla1
Somogyi Gabriella / Gabilla1 Wed, 2012-03-21 23:11

Örülök, hogy sikerült :) Eredetileg én is pirosra terveztem, de már majdnem az összes szinezőt beletettem, és még akkor is rózsaszín volt :)

finis
finis / finis Fri, 2011-12-09 14:15

beszereztem mindent!!köszi a gyors választ,még most nekilátok mert holnap dolgoznom kell,gondolom nem lessz baja holnapig.nagyon tetszik nagyon szuper,remélem hasonló lessz az enyém is,bár ha már édesség és még cici formája is van akkor már biztos nyert ügyem van a páromnál.na nekilódulok amíg alszik a gyerkőc....
köszönöm mégegyszer!!!

Gabilla1
Somogyi Gabriella / Gabilla1 Fri, 2011-12-09 11:14

Még annyit, hogy nagyon sok porcukrot felvesz...már nem emlékszem rá pontosan, hogy mennyit, de szerintem volt 1 kg körül.

fefe1978
fefe1978 Mon, 2012-04-16 17:17

hello.

Ezt a mennyiségű porcukrot a pille cukor vette fel vagy a krém?

Üdv
Fecó

Gabilla1
Somogyi Gabriella / Gabilla1 Fri, 2011-12-09 11:08

A krém elég vastag lett benne ennyi tejszínből, de mi sok krémmel szeretjük :)
Örülök, hogy tetszett a recept...elég időigényes, de megéri, mert az én párom nagyon örült neki :D

Gabilla1
Somogyi Gabriella / Gabilla1 Fri, 2011-12-09 11:06

A pillecukrot a Lidl-ben vettem, és ha jól emlékszem, akkor 30 dkg van benne. Én csak beletettem egy műanyag edénybe, és felolvasztottam, majd kikevertem porcukorral. Csak annyi a gond vele, hogy nagyon ragad, de minél több porcukor van benne, annál könnyebb vele dolgozni.
A bimbók is fondantból vannak, egy kis kakaóporral színezve.

finis
finis / finis Fri, 2011-12-09 08:59

és a bibók azok is ebből vannak??vagy gesztenyemasszából?bocsi a sok kérdésért de sürget az idő és a te recepted tetszett a legjobban!

finis
finis / finis Fri, 2011-12-09 08:56

mennyi az az 1cs pillecukor,mert ahány bolt annyi kiszerelés,és csak úgy simán tegyem a mikróba nem kell hozzá semmi folyadék?és nem nehéz vele dolgozni?meg akarom csinálni mert nagyon tetszik,holnap mert akkor lesz a párom szülinapja és nagyon ideges vagyok hogy sikerül-e.

petal
petal Sat, 2011-11-19 09:51

Annyira tetszik ez a torta de van 1nagy problémám. Nincs cukrász aki megcsinálná :(( Egyébként mekkora torta lesz belőle?

Judit71
Judit71 Sat, 2011-09-03 11:52

Petra!!!!!! 18-as karikát kérünk a recept mellé!:))))

1199
tojás 19 db
finomliszt 17 evőkanál
cukor 19 ek
instant kakaópor 2 ek
sütőpor 2 csomag
habtejszín 10 dl
gesztenyemassza 60 dkg
porcukor 3 ek
rum 10 ml
pillecukor 30 dkg
porcukor 1 kg
ételfesték 3 csepp