Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés csirke Schelek konyhájából

Gesztenyés csirke Schelek konyhájából
Gesztenyés csirke Schelek konyhájából
65 perc / előkészület: 30 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megláttam, hogy a főzőversenyre gesztenyés recept kell, és ki akartam találni valami újat. Egy ananászos receptre analóg módon, a gesztenye tulajdonságainak megfelelően jött végül össze ez a recept, aminek elkészítését párom támogatta. És mivel nagyon finom és tápláló lett a végeredmény, nem bánta meg.:)

Tipp:  várakozásaimmal ellentétben, desszertnek valami igen édes, csokis dolog kimondottan jól esik! Mi ezt ma túró rudival oldottuk meg.;)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gesztenyét előmelegített sütőben megsütjük (mivel nincs szezon, csak zacskós, főtt és hámozott gesztenyét kaptam, azt sütöttem meg, így nagyon jó lett!). Érdemes időnként lesni, hogy jó-e már. A színén és az illatán érezni igazán, hogy alakul, de megkóstolni is ér.;)
  2. Közben a csirkemell filét vékony szeletekre vágjuk, és az olajon kisütjük (amíg vöröses nem lesz). Szerintem érdemes kisebb darabokat készíteni, de a legfontosabb, hogy az edény kitöltéséhez megfelelő szeletek szülessenek.
  3. Egy magas falú, hőálló edénybe szorosan egymás mellé helyezünk csirkemell-darabokat úgy, hogy alig legyen rés. Sózzuk, egy kevés szerecsendióval megszórjuk, majd a kisebb darabokba vágott gesztenyét egy rétegben ráhelyezzük (félbe vagy háromba vágtam, a méretüknek megfelelően).
  4. Egymás után pakoljuk a rétegeket (husi, fűszer, gesztenye, husi, stb.), amíg van alapanyag, de két-három szem gesztenyét meghagyunk.
  5. A kihagyott gesztenyéket villával szétnyomkodjuk (vagy késsel nagyon apróra vágjuk), a tejföllel és a cukorral jól elkeverjük, majd a tejszínnel felhígítjuk. Végül ráöntjük a gesztenyés csirkére.
  6. Sütőben közepes lángon, lefedve 25 percig sütjük, majd a fedőt levéve 10 percre még a sütőben hagyjuk. Rizzsel tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 12x25x7 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 108
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Schelek

Mióta szakács: 2013.09.18.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
mikor: ebéd, vacsora
főzőverseny: gesztenyés ételek főzőverseny
diéta: gluténmentes, tojásmentes
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rakott csirke, gesztenyés húsétel, tejszínes csirkemell gesztenyével

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ncilia
ncilia Sun, 2013-12-29 15:02

Szia Kriszti!! végre megtaláltam a receptedet! Nagyon tetszik, remélem hamarosan lesz rá alkalom, hogy elkészítsem! puszillak!! Cili

1090
csirkemell filé 1000 g
gesztenye 300 g
tejföl 2 ek
főzőtejszín 2 dl
cukor 2 teáskanál
napraforgó olaj 3 dl
0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint