Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés csodakifli

Gesztenyés csodakifli
Gesztenyés csodakifli
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagymamámtól tanultam ezt a finom gesztenyés kifli receptet. A feltekerős megoldástól nagyon omlós leveles tésztája lesz. Fémdobozban sokáig friss marad. A tapasztalatom szerint érdemes belőle egyből dupla adagot készíteni :)

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztből, tojásból, margarinból/ zsírból annyi tejföllel, amennyit felvesz, tésztát gyúrunk. 2 fele vágjuk, vékonyra kinyújtjuk és olvasztott zsírral megkenjük. Megszórjuk egy kis liszttel és szorosan feltekerjük. Ezután fél órát pihentetjük a hűtőben.
  2. A gesztenyéhez ízlés szerint adhatunk rumot és porcukrot.
  3. Mindkét rudat 25-25 szeletre vágjuk. A szeleteket oválisra kinyújtjuk kicsit, megtöltjük a gesztenyemasszával és feltekerjük. Kis kifliket formázunk belőle és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  4. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg kicsit meg nem barnul. Még forrón vaníliás porcukorba forgatjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 20 871
elküldve: 5
receptkönyvben: 204
elkészítve: 6/14
Facebookon megjelent: -

szakács

k.lilla

Mióta szakács: 2012.11.26.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gesztenyés kifli, gesztenyés vaníliás kifli, csodakifli

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hegedus-kovacse
hegedus-kovacse Fri, 2015-02-27 14:05

Szia, épp most sülnek a kiflikék. Nagyon jól kezelhető a tésztája, csak nem tudom, hogy hogyan kell olyan formákat készíteni, ami neked a képen. Hogy csinálod?

kovacsbmaria
Marika nagyi / kovacsbmaria Mon, 2013-01-21 17:13

Ma megsütöttem a csoda kiflit. Egyszerre dupla adagot, mert nálunk az unokák süti imádók.
Nagyon finom lett. Zsírral készítettem, de egyáltalán nem nehéz.
Viszont a gesztenyét én úgy szoktam felhasználni, hogy házi barack lekvárral hígítom egy kicsit.
25dkg-hoz 2-3 kanál lekvár. Nagyon pikáns ízt ad neki, mivel azén lekvárom nem olyan cukros, enyhén savanykás. Köszi a receptet! Mindenkinek ízlik.
marika mama.

k.lilla
k.lilla / k.lilla Mon, 2013-01-21 17:34

Nagyon szívesen.Örülök hogy mindenkinek ízlett. Biztosan nem lehet rossz egy kis lekvárral sem, mondjuk én inkább jó adag rummal hígítom :)

923
finomliszt 25 dkg
tojássárgája 3 db
margarin 12 dkg
tejföl 2 ek
gesztenyemassza 25 dkg
rum 1 ek
margarin 2 ek
porcukor 3 ek
vaníliás cukor 1 csomag