Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés-csokis charlotte-torta

Gesztenyés-csokis charlotte-torta
Gesztenyés-csokis charlotte-torta
80 perc / előkészület: 60 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A bemutatkozó szövegemben arra büszkélkedtem, hogy én készítem a családban a legfinomabb tortákat, és ez tényleg így van, mindig meg is kérdezik, hogy miért nem lettem cukrász? Régen eljött az ideje, hogy feltegyek egy tortát is ide a receptjeim közé. Ez pedig Charlotte kislányom első szülinapjára készült charlotte-torta!

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A gesztenyekrémhez

A csokikrémhez

A díszítéshez

ajánlat

A gesztenyés belsőhöz jól illik még a baracklekvár is, gyorsabb formája ennek a tortának, ha a piskótát csokikrém helyett kajszilekvárral töltjük meg. A gesztenyekrémhez szokásos rumot is adni, de mi nem kedveljük, és a gyerekek miatt sem előnyös.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a csokikrémet készítjük el, mert annak teljesen ki kell hűlni. A 4 egész tojást gőz fölött verjük a cukorral és a vaníliás cukorral, amíg egy kicsit besűrűsödik. Ezután hozzáadjuk az apróra tördelt csokoládét és a kakaóport, és homogén masszává keverjük. Félretesszük hűlni.
  2. A gesztenyekrém lehet a következő, mert itt a zselatinnak ki kell fejtenie a hatását. A tejszínt kemény habbá verjük, közben hozzáadjuk a zselatint, majd a vaníliás cukrot. A kiolvadt puha gesztenyemasszát lereszeljük, és a tejszínhez adagolva továbbra is mixerrel keverjük. Belereszeljük a jól megmosott mandarin héját, és belecsavarjuk a levét. Kikapcsoljuk a mixert, és a mazsolát is belekeverjük, ezután hűtőbe tesszük.
  3. Piskótatekercshez tésztát készítünk: előmelegítjük a sütőt. A 7 tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Utána kanalanként belekeverjük a cukrot, majd egyesével a tojássárgájákat. A mixert nagyon lassú fokozatra kapcsoljuk, és hozzákeverjük a cukros tojáshabhoz a sütőporral elkevert lisztet. Ezt lehet már kézzel is hozzáadni, beleforgatni.
  4. A piskótatésztát gáztepsi méretű sütőpapírra kenjük, és megsütjük. Ezután nedves konyharuha segítségével feltekerjük, a sütőpapírt lehúzzuk róla, és feltekerve hagyjuk kihűlni.
  5. A kihűlt csokikrémbe belekeverjük a szobahőmérsékletű vajat, majd fél óra múlva újra felverjük.
  6. Egy félgömb alakú tálat kibélelünk folpack-kal, hogy a tál szélein túllógjon, ez segít majd kiborítani a charlotte-ot.
  7. A kihűlt piskótatekercset megkenjük a csokikrém 2/3-ával. A többit eltesszük a torta díszítéséhez. Ezután kb. másfél cm-es szeletekre vágjuk a tekercset, és a tálat teljesen kibéleljük vele. A tál méretétől függően 6-8 szelet kell majd a torta aljához, ezt tegyük félre.
  8. Töltsük meg a charlotte belsejét az összes gesztenyekrémmel, majd fedjük be a maradék piskótatekerccsel. Fedjük be a folpack-kal, és néhány órára, de inkább egy napra tegyük hűtőbe.
  9. Kiborítjuk a tortát, és akár készen is van, vagy fel lehet díszíteni születésnapra! (Én ehhez nyújtható cukormázat, színes cukorkákat és a maradék csokikrémet használtam.)

  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 9 721
elküldve: 5
receptkönyvben: 83
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Pipsann

Mióta szakács: 2011.02.18.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: közepes
szezon: tél
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
babakonyha: baba 12-18 hónap
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csokis-gesztenyekrémes charlotte, charlotte-torta gesztenyekrémmel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

629
tojás 7 db
finomliszt 7 evőkanál
cukor 7 ek
sütőpor 0.5 csomag
gesztenyemassza 500 g
habtejszín 500 ml
vaníliás cukor 2 csomag
zselatinfix 1 csomag
mandarin 2 db
mazsola 100 g
tojás 4 db
cukor 200 g
vaníliás cukor 2 csomag
étcsokoládé 100 g
cukrozatlan kakaópor 2 ek
vaj 200 g
cukormáz 10 dkg
színes cukorka 1 ek