Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés-csokitekercs

Gesztenyés-csokitekercs
Gesztenyés-csokitekercs
25 perc / előkészület: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Saját találmány, egy másik sütemény ötletéből! Így isteni finom, de én ma már a porcukor helyett nyírfacukrot teszek bele, úgy kevésbé szénhidrátbomba. Sütés nélküli, gyors, vendégváró sütemény!

hozzávalók / 4 adag

A gesztenyés réteghez

A csokis réteghez

A díszítéshez

ajánlat

Minden édesszájúnak, aki szereti a gesztenyét!!!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gesztenyés réteg hozzávalóit gyúrjuk össze úgy, hogy egy formázható masszát kapjunk. A fagyasztott gesztenyemasszát természetesen előzetesen olvasszuk ki. A tejet (vagy vizet) csak fokozatosan adjuk hozzá.
  2. A csokis réteg hozzávalóiból a tortabevonót egy edénybe kockákra törjük, adjunk hozzá 5 dkg margarint, majd olvasszuk meg vagy mikróban vagy gőz fölött. Az olvasztott csokihoz keverjük a holland kakaóport és a cukrot. Ha nem keveredik el benne jól, akkor tegyünk még hozzá fokozatosan margarint.
  3. A gesztenyés réteget nyújtódeszkán kinyújtjuk 0,5-1,0 centiméteres vastagságúra.
  4. A kinyújtott gesztenyés rétegre kenjük az olvasztott csokiréteget 2/3-át.
  5. Kicsit várunk, hogy hűljön a csokiréteg, majd felcsavarjuk.
  6. A maradék csokiréteget ismét kicsit megmelegítjük, és a felcsavart sütinkre öntjük, és bevonjuk vele.
  7. A díszítés nem kötelező, de dekoratívabbá teheti a süteményt. A csokidarát még a langyos csokimázra szórjuk. Ha a dekortollat használjuk, azt csak a megdermedt felületre használjuk.
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 129
elküldve: 15
receptkönyvben: 160
elkészítve: 7/13
Facebookon megjelent: 1

szakács

Aina Kiss

Mióta szakács: 2013.04.06.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

geszti-csoki tekercs, keksztekercs, gesztenyés keksztekercs, gesztenyés-csokoládés keksztekercs

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

seteluas
seteluas / seteluas Sun, 2013-04-28 10:22

Kedves Aina!

Én rizstejszínnel csináltam, 50 dkg gesztenyéhez csak 25dkg kekszport használtam, és a margarin is lecsökkent a felére nehogy túl lágy legyen - mert lányom nagyon gesztenyés :). A krémbe a vaj helyett kókuszzsírt tettem => így elkészült a tejmentes változata is :) Nagyon köszönjük a receptet, sokszor csináljuk és nagy kedvenc lett!

További szép hétvégét!

Fili

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2013-04-12 19:51

Nagyon látványos, nagyon finom édesség lehet, gyors és már most szeretném megkóstolni..., nagyon jó ötlet , a gesztenye mindig nyert ügy nálunk... :)
Nagyon szépen köszönöm!
Szép hétvégét!
Éva-Anyóca

Pendrive
Pendrive Thu, 2013-04-11 12:43

Nagyon jó ötletet adtál ezzel a recepttel. A már bevált keksztekercsemet fogom megtölteni a gesztenyés masszával (a vajas-kókuszos-cukros helyett). Szerintem isteni lesz. Köszi!

Kiss Aina
Aina Kiss / Kiss Aina Thu, 2013-04-11 18:41

Én köszönöm. Jól kitaláltad! :)
Én csináltam már, csak arányokban változtatni kellett, mivel itt a kekszes alap maga a gesztenyés massza is. A kókusztekercses kakaós alaphoz, a gesztenyés réteghez - az itt leírt recepttől eltérően - én fele annyi kekszdarát tettem és nem 1 csomag, hanem 1,5 csomag margarint. így nem szárad úgy ki és lágyabb a belső tölteléknek. :D
Próbáld ki!

2111
kekszmorzsa 50 dkg
gesztenyemassza 50 dkg
porcukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
rum 3 ek
habtejszín 1.5 dl
margarin 25 dkg
tortabevonó 30 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 csapott ek
porcukor 1 csapott ek
margarin 7 dkg
csokoládédara 100 g