Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés csúcs amaréna meggyel

Gesztenyés csúcs amaréna meggyel
Gesztenyés csúcs amaréna meggyel
75 perc / előkészület: 60 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, dekoratív édesség! Nálunk pillanatok alatt elfogyott, és csak hallomásból tudtam meg, hogy isteni finom lett, tehát nem volt kérdés az ismétlés, csak ajánlani tudom az elkészítését.

hozzávalók / 6 adag

Piskóta

Összeállítás

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukor felével, a fehérjéből kemény habot verünk a maradék cukorral, sóval. Ezután a kétféle habot lazán egybe forgatjuk.
  2. Végül beleszitáljuk a sütőporral összeforgatott lisztet, majd óvatosan elkeverjük benne, vigyázzunk rá, hogy a habot ne törjük össze.
  3. Egy közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük, ezután a tepsiből kivéve rácsra tesszük, és hűlni hagyjuk.
  4. A kihűlt piskótát kezünkkel összemorzsoljuk.

Összeállítás

  1. A piskótához adjuk a darált diót, kakaóport, cukrot, és összeforgatjuk, majd mehet bele a lekvár, rum, vaj, ezután kézzel összedolgozzuk. A meggyet kiemeljük a sűrű szirupból és lecsepegtetjük.
  2. Ezután jöhet az összeállítás, én erre a célra egy közepes méretű, szétnyitható méhkas-formát használtam, amit folpackal kibéleltem.
  3. A piskótás masszából veszünk egy darabot a kezünkbe, és kibéleljük vele a formát, majd egy adag gesztenyemasszát teszünk bele, ennek a közepébe a meggyet, majd ismét gesztenyét, és végül a piskótamasszával lezárjuk az alját.
  4. Ezután a formából óvatosan kivesszük, és egy sütőpapírral bélelt tálcára tesszük őket egymástól egy kicsit távolabb. Ha elfogyott az alapanyag, rövid időre hidegre tesszük az elkészült csúcsokat.
  5. Bevonás: vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét az olajjal, kicsit hűlni hagyjuk, majd bevonjuk a csúcsokat, az alját is. Hagyjuk megszilárdulni, végül olvasztott fehér csokival díszítjük. Fogyasztásig hidegen tároljuk!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 965
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
485 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, húsvét, Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: bonbonok
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gesztenyés bonbon

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

745
tojás 3 db
cukor 3 ek
finomliszt 3 ek
1 csipet
sütőpor 1 késhegynyi
gesztenyemassza 40 dkg
dió 15 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
cukor 2 ek
őszibaracklekvár 2 ek
vaj 5 dkg
rum 2 ek
meggybefőtt 15 dkg
étcsokoládé 20 dkg
napraforgó olaj 2 ek
fehér csokoládé 5 dkg
napraforgó olaj 1 teáskanál