Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés cupcake

Gesztenyés cupcake
Gesztenyés cupcake
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kibontottam a gesztenyemassza üveget, hogy kikanalazzam, de az majdnem kifolyt. Na, ebből nem lesz püré. :o(

Egy receptoldalon láttam meg ezt a finomságot, annyi különbséggel, hogy annak a teteje csokikrémes volt. Szerintem az teljesen elnyomná a gesztenye ízét, így én tejszínhabot kanalaztam rá. A mandula sem dominál a tésztában, sőt mintha előtérbe segítené a gesztenyét.

hozzávalók / 12 adag

A muffinhoz

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

A muffinhoz

  1. Egy nagy tálban a gesztenyemasszát villával törjük meg, keverjük hozzá a tejet, a rumot meg a vaníliát.
  2. A tojásokat a cukorral verjük fel, ha jó habos és világos sárga színű, akkor jó. A felével lazítsuk fel a gesztenyét, majd a másik felét óvatosan forgassuk hozzá.
  3. Gyengéden keverjük bele a sütőporos darált mandulát.
  4. Kanalazzuk a masszát papírkapszlival bélelt, 12-es muffin tepsibe.
  5. Közepes meleg sütőben megsütjük.

A tetejere

  1. A tejszínt kezdjük felverni, amikor már kezd besűrűsödni, adjuk hozzá fokozatosan a cukrot, és verjük keményre.
  2. A teljesen kihűlt muffinokra kanalazzuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 688
elküldve: 0
receptkönyvben: 26
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
730 recept

receptjellemzők

konyha: angol
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

gesztenyés sütemény, gesztenyés-habos muffin

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

274
gesztenyemassza 30 dkg
tej 4 ek
barna rum 1 ek
vanília kivonat 1 teáskanál
tojás 4 db
cukor 12 dkg
mandula 15 dkg
sütőpor 1 teáskanál
habtejszín 3 dl
cukor 5 dkg