Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés eclair

Gesztenyés eclair
Gesztenyés eclair
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük, pillanatok alatt kész van, és a fantáziánkat szabadon engedhetjük a töltéssel kapcsolatban. Gesztenyepürével és tejszínhabbal töltve az ünnepekre dekoratív édesség a sütis tálcán.

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Egy edényben felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a vizet, a sót, és felforraljuk. Hozzáadjuk a lisztet, és kis lángon folyamatosan addig keverjük, amíg össze nem áll a tészta, és elválik az edény falától. Hagyjuk lehűlni, majd hozzáütjük egyenként a tojásokat, és robotgéppel simára kikeverjük.
  2. A masszát csillagcsöves nyomózsákba tesszük, és sütőpapírral kibélelt tepsibe kb. 8-10 cm-es hosszú rudacskákat húzunk.
  3. 180°C-on kb 20-25 perc alatt készre sütjük. A sütőajtót egy fakanál nyelével kitámasztva hagyjuk kihűlni a fánkocskákat.
  4. Ha kihűlt, kettévágjuk, és csillagcsöves habzsák segítségével megtöltjük először a gesztenyés krémmel, majd a felvert tejszínhabbal. Visszahelyezzük a fánkra a tetejét, és porcukorral megszórva kínáljuk.

Töltelék

  1. A gesztenyemasszát krumplinyomón áttörjük, és 3-4 ek tejszínnel kikeverjük.
  2. A tejszínből kemény habot verünk, és kb a felét a gesztenyemasszába lazán beleforgatjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 10 888
elküldve: 4
receptkönyvben: 229
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: 2

szakács

Judit69

Mióta szakács: 2014.11.15.
114 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: farsang, karácsonyi édességek
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gesztenyepürés eckler fánk, gesztenyés-tejszínes fánk, ünnepi fánk

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

551
vaj 8 dkg
víz 150 ml
finomliszt 8 dkg
tojás 2 db
1 csipet
gesztenyemassza 25 dkg
növényi tejszín 300 ml