Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés fánk

Gesztenyés fánk
Gesztenyés fánk
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez volt a farsangi fánkunk.

hozzávalók / 4 adag

Sütőzsiradék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tálba szitáljuk a lisztet.
  2. Tejbe tesszük a cukrot, langyosra melegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt.
  3. Tojások sárgáját felverjük, beleöntjük a lisztbe sóval, vajjal, reszelt citromhéjjal együtt.
  4. Simára összedolgozzuk, majdnem hólyagosra. Hozzáadjuk az olajat, és azzal még teljesen kikeverjük.
  5. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
  6. Lisztezett munkafelületre borítjuk, kb. 10 percig pihentetjük.
  7. Kb. 2 cm vastagságúra nyújtjuk, kiszaggatjuk.
  8. Nyomózsák segítségével belenyomjuk a gesztenyemasszát. Kb. 10 percig pihentetjük, majd fedő alatt, (nem túl forró) olajban kisütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 634
elküldve: 0
receptkönyvben: 35
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1094 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

farsangi fánk, gesztenyekrémes fánk

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

904
finomliszt 50 dkg
rétesliszt 10 dkg
tej 3 dl
friss élesztő 5 dkg
napraforgó olaj 1 ek
vaj 3 dkg
cukor 0.5 ek
1 tk
gesztenyemassza 15 dkg
tojássárgája 4 db
citromhéj 1 citromból nyert