Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés fatörzs

Gesztenyés fatörzs
Gesztenyés fatörzs
50 perc / előkészület: 25 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Franciaország kedvelt karácsonyi desszertje. :) 

Nálunk szülinapi, meglepi sütike volt.

Készítés menete képekkel bővítve itt: http://www.habcsok.eoldal.hu/cikkek/sutott--amde-dermedo-sutik/gesztenyes-fatorzs.html

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótát márványosra készítetjük el, csak hogy szebb legyen, nem muszáj persze, lehet csak csokisra készíteni.
  2. A tojásfehérjéket a vaníliás cukrokkal kemény habbá verjük.
  3. A tojássárgákat két tálba egyenlően elosztjuk, és 8-8 ek cukorral őket is habossá mixeljük, és külön-külön az egyiket rumaromával, a másikat vanília aromával ízesítjük. 
  4. A rumosba teszünk kakaóport, olvasztunk hozzá fél tábla csokit, és elkeverjük.
  5. A vaníliásba öntünk egy tasak puncspudingot, ettől szép rózsaszín lesz.
  6. A rumos-csokis masszához adjunk 5 ek lisztet és fél tasak sütőport, a puncsoshoz elég 4 ek liszt + 1 ek tej.Homogénné keverjük külön-külön.
  7. A gesztenyepürét (legalább 1 órával sütögetés előtt vegyük ki a mélyhűtőből) megfelezzük, s mindkét masszába elkeverjük mixerrel.
  8. Majd a tojáshabot is egyelően szétosztjuk a masszákba, s óvatosan beleforgatjuk.
  9. Előveszünk egy sütőlapot vagy tepsit, sütőpapírral béleljük, s váltogatva öntünk a masszákból, picit fakanállal lehet belekeverni, egyenletesen elolszlatjuk. (Marad a masszákból!) Nekem két és fél sütet lett.
  10. 5 percet nagylángon, 5-10 percet kislángol sül, majd kivételkor sütőpapírral együtt benedvesített konyharuhába csavarjuk a sütit. (Egyenként az összes sütetet.)
  11. Most elkészítjük a krémet. Fél liter tejet kimérünk, s ennek is a felét felrakjuk melegedni, a másik felébe megkevergetjük a hozzávalókat. (2 tasak csokipuding, fél dióaroma, 4 ek cukor, ebbe is olvasztunk külön fél tábla étcsokit, 2 ek kakaópor). Csomómentesre kevergetjük, majd hozzáöntjük a meleg tejhez, s folyamatos kavargatás közben besűrűsödésig melegítjük.
  12. Kicsavargatjuk a piskótákat, s szétosztlatjuk rajtuk a pudingot.
  13. A megybefőtt meggyeit lecsöpögtetjük, és a pudingra szétszórjuk.
  14. A gesztenyepüré felét kis szeletekre vágjuk, s ebből szórunk a pudingokra.
  15. Összecsavarjuk a tekercseket.
  16. Picike vajat fél tábla étcsokival megolvasztunk, összekeverjük, és sütőecsettel bevonjuk csokimázzal a tekercseket.
  17. Reszelünk rájuk gesztenyepürét, és a tetejét is díszítjük meggyekkel. Jó étvágyat! :)

 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 112
elküldve: 0
receptkönyvben: 57
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Habcsók Mézi

Mióta szakács: 2011.09.05.
66 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

csokipudingos-gesztenyés tekercs, pudingos-csokis fatörzs

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

412
tojás 8 db
vaníliás cukor 2 csomag
cukor 16 ek
rumaroma 25 ml
vaníliaaroma 25 ml
sütőpor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 3 ek
puncs pudingpor 1 tasak
étcsokoládé 5 dkg
finomliszt 9 evőkanál
tej 1 ek
gesztenyemassza 250 g
csokoládés pudingpor 2 tasak
rumaroma 12.5 ml
étcsokoládé 5 dkg
cukor 4 ek
cukrozatlan kakaópor 2 ek
tej 0.5 l
vaj 3 dkg
étcsokoládé 5 dkg
gesztenyemassza 250 g
meggybefőtt 350 g