Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés fatörzs

Gesztenyés fatörzs
Gesztenyés fatörzs
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sok évvel ezelőtt életem Szerelmének megsütöttem életem legjobban sikerült klasszikus fatörzsét. Idén karácsonykor elkészítettem ennek gesztenyés változatát, mely szintén nagy sikert aratott a családban. Ezért szeretném megosztani!

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a felverjük a tojásfehérjéket kemény habbá, hozzákeverjük a porcukrot, és tovább verjük.
  2. Hozzáadjuk a tojássárgákat, majd a lisztet, a szódabikarbónát és a kakaóport is
  3. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük.
  4. Még melegen lehámozzuk róla a sütőpapírt, és alufóliába vagy konyharuhába tekerve felcsavarjuk.
  5. A krémez a lisztet a tojással és a tojássárgával csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a tejet, és kis lángon összefőzzük .
  6. A vajat habosra keverjük a porcukorral, és a kihűlt krémhez adjuk.
  7. Végül hozzáadjuk a gesztenyemasszákat, és jó habosra kikeverjük.
  8. Kb. 1 órára hűtőbe tesszük, hogy jól megdermedjen, és könnyen lehessen vele dolgozni.
  9. Végül megtöltjük vele a kakós tésztát, és kívül is ezzel a krémmel vonjuk be.
  10. Díszítésként a megolvasztott csoki tortabevonóval szabálytalan csokicsíkokat húzunk keresztben a fatörzsön. Nagyon jól mutat a csoki a gesztenyés krémen!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 028
elküldve: 4
receptkönyvben: 233
elkészítve: 6/12
Facebookon megjelent: -

szakács

DoNo

Mióta szakács: 2012.01.22.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, karácsonyi édességek, Valentin-nap
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

kakaós piskótatekercs, gesztenyés piskótatekercs, karácsonyi gesztenyés fatörzs

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Pix
Pix Thu, 2013-12-26 11:29

Először azt hittem, nagyon tömény lesz, de ezzel a piskótával egyszerűen tökéletes! Köszönöm a receptet, ideális volt karácsonyi desszertként! :)

buki
buki Thu, 2013-08-15 20:43

Kedves DoNo! Köszönöm a receptet, tökéletes ! Már nem először készítem el és mindig sikert aratok vele ! Üdv

340
tojás 6 db
finomliszt 3 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 3 dkg
szódabikarbóna 1 kk
porcukor 10 dkg
finomliszt 1 púpozott ek
tojás 1 db
tojássárgája 1 db
tej 1 dl
vaj 7 dkg
porcukor 4 dkg
gesztenyemassza 50 dkg
tortabevonó 10 dkg