Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés fatörzs ahogy Tomatotree készíti

Gesztenyés fatörzs ahogy Tomatotree készíti
Gesztenyés fatörzs ahogy Tomatotree készíti
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régen karácsonyi desszertnek készítettem, de gondoltam, megállja a helyét bármikor. 

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szokásos módon piskótát sütünk a hozzávalókból.
  2. Még melegen tiszta konyharuhába tekerjük.
  3. A tejből és a lisztből sűrű masszát főzünk, és kihűtjük.
  4. A margarint habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a tejből és lisztből főzött krémet és a gesztenyemasszát.
  5. A habosra kavart krémmel megtöltjük a piskótatekercset, és a krémmel kívülről bevonjuk. Villával fatörzs mintát rajzolunk rá, majd reszelt csokival vagy csokidarával megszórjuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 35x45 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 750
elküldve: 0
receptkönyvben: 159
elkészítve: 5/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Tomatotree

Mióta szakács: 2011.10.09.
258 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

gesztenyés tekercs, gesztenyekrémes rolád, piskótarolád gesztenyével töltve

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

465
tojás 6 db
cukor 6 ek
finomliszt 6 evőkanál
gesztenyemassza 25 dkg
margarin 15 dkg
porcukor 15 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tej 4 dl
finomliszt 4 evőkanál
étcsokoládé 3 dkg