Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés gombóc

Gesztenyés gombóc
Gesztenyés gombóc
25 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vasárnap délután egy kis finomságra vágytunk, mindenkinek elnyerte tetszését.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Házi készítésű tésztával biztos, hogy finomabb, de így sokkal gyorsabb. Ízlés szerint lehet a gesztenyemasszába plusz cukrot vagy egy kis rumot is tenni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A leírás alapján összeállítjuk a tésztát.
  2. A gesztenyemasszából 20 db gömböt formázunk, és befedjük a tésztával.
  3. Sós vizet forralunk, és megfőzzük a gombócokat előírás szerint.
  4. Kivesszük és darált mogyoróban megforgatjuk. Tetejét porcukorral meghintjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 092
elküldve: 1
receptkönyvben: 55
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Helga1

Mióta szakács: 2013.02.15.
150 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gesztenyés gömb, extra gyors gesztenyegombóc, gesztenyés golyó

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

848
tészta 28 dkg
tojás 2 db
gesztenyemassza 50 dkg
törökmogyoró 20 dkg
porcukor 2 ek