Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés-gyümölcsös vaníliapuding

Gesztenyés-gyümölcsös vaníliapuding
Gesztenyés-gyümölcsös vaníliapuding
32 perc / előkészület: 20 perc főzés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon meleg van, és vendégek jöttek hozzánk. Azt tudtam, hogy nagy sütésbe nem fogok kezdeni, és azt is tudtam, hogy a tejtermékeket, így a pudingot és a gyümölcsöket -ha van friss, még jobb-  nagyon szeretik a vendégeink. Ezért vágtam ebbe a receptbe bele. Más gyümölcs is lehet természetesen. Aznap, nekem ezzel volt sikerem, mind elfogyott.
Kb.12 adag lesz belőle.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Ha van otthon, le lehet önteni csokisziruppal is, a gyerekek ezt tették, de volt otthon még tejszínhabspray, azzal is sikert aratott. A legkisebb fiúcska volt a legszebb, mikor két kézzel, kikenve magát ette. Az volt a dicséretem!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tálba tesszük a mirelit gesztenyét, és kiengedjük, majd villával áttörjük, hozzákeverjük  a zacskó habtejszínt és kevés rumaromát, jól kikeverjük.
  2. A tejet csipet sóval felforraljuk, beletesszük a 2 cs előírás szerint elkészített vaníliás pudingport és még vaníliás cukrot.
  3. A pudingot kissé hagyjuk hűlni, ezalatt a banánt, ananászt, őszibarackot kis darabokra vágjuk, felkarikázzuk.
  4. Kis tálkákba tesszük a gesztenyemasszát, rá a banánkarikákat, pár darab ananászt, őszibarackokat, rá a pudingot, és amikor kész mindegyik, díszítjük a babapiskótával és a mogyorókrémmel töltött ostyával.
  5. Hűtőbe téve várja a vendégeket. 

  

  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 123
elküldve: 0
receptkönyvben: 114
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

vaníliapuding gesztenyével és friss gyümölcsökkel, gyümölcsös-gesztenyés vaníliapuding

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

GTlány
GTlány Fri, 2013-11-29 15:14

Remek recept! Egyszerű és gyors elkészítés, különleges és nagyon finom végeredmény. Köszönöm az ötletet!

550
gesztenyemassza 750 g
habtejszín 2.5 dl
rumaroma 15 ml
banán 6 db
ananászkonzerv 350 g
őszibarack konzerv 850 g
vaníliás pudingpor 2 csomag
tej 2.5 l
cukor 6 ek
vaníliás cukor 3 csomag
babapiskóta 27 db
1 csipet
ostya 10 dkg