Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés hangyaboly torta

Gesztenyés hangyaboly torta
Gesztenyés hangyaboly torta
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nővérem lányának készítettem ezt a tortát a 17. születésnapjára. A nővérem is sütött finom süteményt, de azért ezt is felvágtuk, és ízlett nekik, na meg nekünk is... :-))

hozzávalók / 10 adag

tészta

krém

locsolás

ajánlat

Én külön nem tettem már cukrot a gesztenyés krémhez, mivel vaníliás tejjel locsoltam, és ugye abban is volt már cukor. Ha gondoljátok, tehettek még bele!!

Szólj hozzá!

elkészítés

tészta

  1. Az első négy anyagot összekeverjük. Majd hozzáadjuk a sütőporral, szódabikarbónával elkevert, átszitált lisztet. Jól eldolgozzuk.
  2. Végül a 6 tojáshabbá vert fehérjét is óvatosan beleforgatjuk.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Előmelegített sütőbe tesszük. 200 C fokon sütjük. Ha kihűlt, kockára vagdossuk (1x1 cm-re).
  4. Folpackkal kibélelünk egy kör alakú tálat, majd teszünk szorosan az apró kockákból egy sort bele.
  5. A tejet elkeverjük a vaníliás cukorral, a rumaromával, és ezzel locsoljuk meg az első sor kockákra vagdosott tésztát. Majd jön a gesztenyés krém, majd ismét egy sor piskóta, tejjel locsolás, krém, és amíg el nem fogy (2 evőkanál krémet tegyünk félre).
  6. A formába rétegezett tésztát lenyomatjuk egy olyan nagyságú tárggyal, mint amekkora az edény.
  7. 5-6 óra múlva vagy másnap kiborítjuk a formából.
  8. A félgömb alakú tortát bevonjuk a kevés krémmel, és díszítjük. Én kókuszreszeléket szórtam rá és dekor csillagokat. Vizes késsel szeleteljük, jó étvágyat hozzá!

krém

  1. A gesztenyemasszát elkeverjük a szobahőmérsékletű margarinnal, majd a mascarponével.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 282
elküldve: 0
receptkönyvben: 38
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
736 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

borított torta, piskóta gesztenyével, rumos gesztenyés torta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marti48
Marti48 / marti48 Sun, 2015-06-21 19:44

Kedves Iluska!

Egy jo idö eltelt mig most ujfent bekukkantottam az oldaladra. Irto jo ez a torta, es nekem valo valahol, mert a sütesben idöközben "halado-gyakorlo" vagyok. Kepzeld, nagymama lettem, es lehet, hogy lanyomat es büszke Papat meglepem ezzel a nagyon finomnak igerkezö tortaval. (A Foto külön elvezet!)

Remelve, hogy jol vagy csaladoddal együtt, szeretettel üdvözöllek: Marti

ilus74
Iluska / ilus74 Mon, 2015-06-22 16:55

Drága Márti!
Látod-látod így hanyagolsz.....pedig mint írod,"pont neked való tortát" tettem fel...
Hát,finomnak vélték, biztos nektek is ízleni fog!!Köszönöm,jól vagyunk,minden oké!Gratulálok a picihez,süss majd neki sok-sok finomságot!Legyen szép a nyarad! :-)))

marti48
Marti48 / marti48 Mon, 2015-06-22 19:29

Kedves Iluska, a hanyagolas csak rövidtavu Volt, a torta biztosan fincsi lesz,
es mire a kicsike belenö a sütieveszet-korba feltetlenül meg kell tanulnom
egy, s mast - a Te tortad is egy ilyen recept!

Köszönöm szepen a grautlaciot, puszi, Marti

636
tojássárgája 6 db
cukor 25 dkg
víz 1.5 dl
napraforgó olaj 1.5 dl
finomliszt 38 dkg
sütőpor 1.5 csomag
szódabikarbóna 1 késhegynyi
tojásfehérje 6 db
gesztenyemassza 25 dkg
mascarpone 25 dkg
margarin 10 dkg
tej 2.5 dl
vaníliás cukor 1 csomag
rumaroma 50 ml