Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés-kakaós-banános kelt

Gesztenyés-kakaós-banános kelt
Gesztenyés-kakaós-banános kelt
45 perc / előkészület: 25 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a finom kelt tésztákat, ezen a napon édes töltelékkel: csokoládés-kakaós mód gondoltam ki, gesztenyével és finom gyümölccsel, banánnal. Nagyon finom és laktató lett:-)) Csak egy zöldségleves fér el előtte.:-)) Délután megvolt az uzsonna is, hisz a felvágott kelt tésztához csak oda kellett lépni és venni..:-))

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

  • 1 dl habtejszín (és a megmaradt gesztenyés-kakaós-étcsokis krémből)

ajánlat

Tálaláshoz: tejszínhab, és a finom gesztenyés-kakaós-csokis krém (töltelékbe nem kell mind). Nem szabad egyből enni, mert meleg, nem is tudjuk szeletelni és ráadásul a hasunkat is megüli, érdemes egy kicsit várni, megéri:-)))

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük, a tepsiket kibéleljük a sütőpapírral.
  2. Egy tálban a lisztet, a cukrot, sót, langyos vizet és élesztőport jó alaposan összegyúrjuk, alaposan kidolgozzuk, liszttel leszórva, konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük langyos helyen (kb. 1 óra kell neki).
  3. Egy tálban a kakaóport, csipet sót, a cukrot alaposan elkeverjük a tejszínnel (1,5-2 dl) és a durvára vágott étcsokival.
  4. Egy másik tálban a gesztenyét összetörjük villával, beletesszük a vanília és a rumaromát, csipet sót és elkeverjük, beleöntjük a habtejszínt, azzal is jó alaposan krémesre kikeverjük.
  5. A kétféle krémet (gesztenyéset és kakaósat) összekeverjük egy tálban (a kakaósat öntjük a gesztenyéhez).
  6. Vegyük a tölteléket négyfelé, három rész a három cipóba megy, a negyedikkel pedig tálalunk.
  7. A tésztát kivesszük lisztezett deszkára, és átgyúrás után három cipóba vesszük, liszttel leszórva 15 percig pihentetjük még, majd téglalap alakúra és nem túl vékonyra nyújtjuk. Megkenjük egy kevés töltelékkel, rakunk rá felkarikázott friss banánt , egyet, és feltekerjük, mint a bejglit. Tepsibe tesszük és olajjal lekenve vár, amíg a másik két cipót hasonló módon elkészítjük. Tetejüket megszórjuk a szezámmaggal.
  8. Betehetjük az első tepsit a sütőbe, aranybarnára sütjük, és még a sütőben is fog emelkedni. Majd kivesszük, hagyjuk kissé hűlni, hogy szépen tudjuk szeletelni.
  9. Tálaljuk a megmaradt gesztenyés-kakaós-csokis krémmel, tejszínhabbal.
     
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x30×8 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 438
elküldve: 0
receptkönyvben: 38
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

banános-gesztenyés-csokis kelt tészta, gesztenyés-banános töltelékű kelt tészta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2011-11-07 10:25

Kedves olaszneanci!

Akkor az jó, minden csodás ételt el tudsz készíteni a családodnak, akik ezt biztosan meg is köszönik Neked:-))
Nem baj az, ha szereted a laktatós ételeket,- tudom Rólad, ledolgozod a feleslegeket :-))
Így lehet csodákat kipróbálni újra és újra :-))
Szép hetet kívánok Neked!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2011-11-06 22:21

Kedves Anci!

Hát igen, a páromnak a munka bírása miatt kell, a csodás kamasz gyermekeimnek meg kihagyhatatlan a fincsi édesség, de most már kissé energiával telibb változat :-))
Milyen jó benne a banán, nem is gondoltam volna, -de nagyon jó a kakaó,étcsoki,banán,gesztenye négyese :-))
Jó és szép hetet kívánok!
Éva-Anyóca

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Mon, 2011-11-07 08:20

Kedves Évám !
Velem meg pont az a baj, hogy szeretek mindent ami laktatós és egészségtelen. Sajnos !
Mit csináljak, ha a jó, Magyar konyhát szeretem.
Persze mellette jöhet az : Olasz, Francia, Erdélyi,Szerb stb.........
Szép hetet !Anci

1344
finomliszt 1 kg
víz 0.5 l
instant élesztő 3 tasak
2 teáskanál
cukor 3 teáskanál
banán 3 közepes db
gesztenyemassza 500 g
1 csipet
vaníliaaroma 1 kávéskanál
rumaroma 30 ml
habtejszín 1.5 dl
cukrozatlan kakaópor 3.5 ek
1 csipet
cukor 3 ek
habtejszín 20 ml
étcsokoládé 125 g
napraforgó olaj 1 ek
szezámmag 1 ek
habtejszín 1 dl