Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés kakaós szelet

Gesztenyés kakaós szelet
Gesztenyés kakaós szelet
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Halloweenre gesztenyecsókot akartam sütni, de mivel nem találtam elég rémisztőnek, más sütemény mellett döntöttem!:) Így azonban megmaradt a két csomag gesztenyemassza! Csinálhattam volna egy egyszerű gesztenyepürét is tejszínhabbal, de úgy gondoltam, inkább felturbózom egy kicsit a dolgot, és valami "ütősebb" vasárnapi édességet alkotok! Ez lett belőle!:) Nem bántam meg, mert nagyon ízlett a családnak! :):)

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A krémhez

A csokoládé bevonathoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral addig verjük, míg jó habos nem lesz. Ekkor hozzáadjuk az étolajat és a vizet, majd a sütőporos és kakaós lisztet. Jól elkeverjük, majd hozzáforgatjuk a tojások felvert habját.
  2. A masszát két részre osztjuk. Kivajazott, kilisztezett tepsiben előmelegített sütőben egyenként 15-15 perc alatt két lapot sütünk.
  3. A krémhez a gesztenyemasszát villával összetörjük. Belekeverjük a cukrot és a tetszés szerinti rumaromát. A tejszínt egy kis ideig verjük, majd a habfixáló és a zselatin hozzáadásával folyamatos keveréssel kemény habot készítünk. A felvert tejszínhabot óvatosan összevegyítjük a cukros gesztenyemasszával.
  4. Az egyik megsült tészta tetejére kanalazzuk a gesztenyehabot. Elegyengetjük, majd ráhelyezzük a másik lapot.
  5. A csokoládébevonathoz a csokit vízgőz felett az étolajjal felolvasztjuk, majd ráöntjük a tészta tetejére, és elsimítjuk.
  6. Meleg késsel óvatosan szeleteljük.

 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 38x24x6 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 15 102
elküldve: 13
receptkönyvben: 298
elkészítve: 7/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Kingus

Mióta szakács: 2012.08.01.
28 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: ősz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gesztenyehabos süti, gesztenyés kocka, gesztenyekrémes piskóta

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Puszedly
Puszedly Wed, 2013-09-25 13:02

Szia! Bocsi, de mekkora csomag a habfixáló és a zselatin? Kicsi, vagy nagy?

theodelinda
Kingus / theodelinda Wed, 2013-09-25 19:03

Szia! Én mindig Dr. Oetker termékeket használok. Habfixálóból kicsit, zselatinból a nagy zacskós Expressz Zselatin fixet, mert azt csak bele kell szórni a habba :) ! Jó sütögetést! Kinga

madandy
madandy Sun, 2013-05-12 13:55

Szia! Ma elkészült nálunk is ez a gesztenyés finomság. Férjem liszérzékeny, így a lisztet felesben kukoricakeményítővel és rizsliszttel helyettesítettem és így is tökéletes lett. Férjem úgy nyilatlozott, hogy az egész tepsivel meg tudná enni egyszerre:-) Nem mellesleg pedig gyors, egyszerű. Köszönöm a receptet!

theodelinda
Kingus / theodelinda Sun, 2013-05-12 14:44

Szió! Szuper, hogy liszt nélkül is működik a recept, ezt jegyzem :) ! És örülök, hogy a férjednél is ilyen nagy sikere lett! Köszönöm a dicséretet, nagyon jól esett! További jó sütögetést :) Kinga

MrsB
MrsB Sat, 2012-12-08 23:34

Szia! Megcsináltam ezt a finomságot! Nagyon könnyű és kiadós süti! Annyit változtattam hogy a piskótát 2 részben csináltam meg így kaptam 2 teljesen egyforma vékony lapot! Nagyon ízlik mindenkinek biztos máskor is megcsinálom! Köszi a receptet :)

theodelinda
Kingus / theodelinda Sun, 2012-12-09 13:45

Szia! Szívesen!!!! Nagyon örülök, hogy jól sikerült és ízlett :)! A lapot én is két részletben sütöttem, mert nem akartam a kettévágással bajlódni :) !!

950
tojás 6 db
finomliszt 6 evőkanál
cukor 6 ek
víz 6 ek
napraforgó olaj 4 ek
cukrozatlan kakaópor 3 ek
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
gesztenyemassza 50 dkg
cukor 4 ek
rumaroma 10 ml
habtejszín 500 ml
habfixáló 1 csomag
zselatin 20 g
tortabevonó 10 dkg
napraforgó olaj 1 ek