Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés kalácsroló

Gesztenyés kalácsroló
Gesztenyés kalácsroló
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem ezt a formázási módot, hiszen nem kell a szeleteléssel bajlódni, és egy-egy darab igazán laktató falat.

hozzávalók / 6 adag

Tésztához

Töltelék

Kenéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

Tésztához

  1. Az élesztőt kevés cukros tejben futtassuk fel. Szitáljuk össze a lisztet a cukorral és a sóval, majd morzsoljuk el benne a vajat. Adjuk hozzá a felfutott élesztőt, a tojássárgáját, és gyúrjuk össze annyi langyos tejjel, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk.
  2. Csomagoljuk folpackba, és tegyük hűtőbe 1 órára.
  3. A tésztát két részletben nyújtsuk ki kb fél cm-es vastagságúra, szabjunk belőle 10x10 cm-es négyzeteket. A négyzetek egyik oldalára tegyünk 1 jó nagy evőkanálnyi csíkot a masszából, és tekerjük fel.
  4. Rakjuk sütőpapírral bélelt tepsibe úgy, hogy alulra kerüljön a hajtott vég. Szurkáljuk meg villával, és kenjük le a tetejét a tejes tojással. Letakarva hagyjuk pihenni, amíg bemelegszik a sütő.
  5. Előmelegített 180 °C-on süssük a rolókat szép pirosra.

Töltelék

  1. A töltelékhez áztassuk be a mazsolát a rumba.
  2. Keverjük habosra a cukrot a tojássárgájával, adjuk hozzá a gesztenyemasszát és a rumos mazsolát, majd keverjük krémesre.

Kenéshez

  1. Keverjük össze a tojássárgáját a tejjel.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 196
elküldve: 4
receptkönyvben: 111
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Judit69

Mióta szakács: 2014.11.15.
112 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mazsolás gesztenyés tekercsek, gesztenyés kelt tekercs, gesztenyés kelt tésztájú töltött tekercs

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Éva néni
Éva néni Thu, 2016-12-15 08:45

összefutott a nyál a számban. már elterveztem a karácsonyi menűt sütistől mindenestől, de ezt be kell szorítani.

790
élesztő 2 dkg
porcukor 8 dkg
tej 1.5 dl
finomliszt 40 dkg
1 csipet
vaj 18 dkg
tojássárgája 1 db
gesztenyemassza 50 dkg
porcukor 3 ek
tojássárgája 1 db
mazsola 10 dkg
rum 5 ek
tojássárgája 1 db
tej 1 ek