Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés-kekszes szelet Andi konyhájából

Gesztenyés-kekszes szelet Andi konyhájából
Gesztenyés-kekszes szelet Andi konyhájából
45 perc / előkészület: 25 perc főzés: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amint megláttam ezt a süteményt, tudtam, hogy ki fogom próbálni. Bár piskótát ritkán készítek, ezért kicsit hitetlenkedve olvastam a tészta hozzávalóinak kevéske mennyiségét. Végül egy szépen megemelkedett piskóta lett belőle, amit szépen ketté lehetett vágni.
Kicsit időigényes az elkészítése, de mindenképpen megéri! Nagyon finom, ízletes és a kekszdaraboktól igazán tetszetős. A vasárnapi ebédvendégek tiszteletére szombat este Párom segítségével megsütöttük. Mindenkinek nagyon ízlett!

hozzávalók / 6 adag

Piskótához

Krémhez

Töltelékhez

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskótához

  1. A sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit (20×33 cm) kibélelünk sütőpapírral. A fagyasztott gesztenyepürét hagyjuk kiolvadni.
  2. A lisztet egy tálban elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral.
  3. Egy másik tálban a tojások sárgáját habosra kavarjuk a cukorral és a vízzel.
  4. A tojás fehérjét kemény habbá verjük, majd a sütőporos liszttel felváltva a sárgájához keverjük.
  5. A sűrű masszát a tepsibe simítjuk.
  6. 180 fokon 15 perc alatt alul-felül sütéssel megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

Krémhez

  1. A pudingport a tejjel csomómentesre keverjük, és sűrűre főzzük.
  2. A porcukrot a margarinnal alaposan kikavarjuk.
  3. Ha a puding kihűlt, hozzáadjuk a porcukros krémet, és jól összeforgatjuk.
  4. A kihűlt piskótalapot kettévágjuk. Az egyik piskótát egy magasabb falú tepsibe vagy jénaiba fektetjük.
  5. Rákenjük a krém felét.

Töltelékhez

  1. A töltelékhez a kekszet nagyobb darabokra tördeljük, hozzáadjuk a tejet, a kakaóport, a gesztenye masszát, a lekvárt, a rumaromát. Jól összedolgozzuk, és krém tetejére simítjuk.
  2. Rákenjük a krém másik felét. Ráfektetjük a maradék piskótát.

Tetejére

  1. Az étcsokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, és a piskóta tetejére simítjuk.
  2. Érdemes legalább egy éjszakát pihentetni. Másnap egy forró vízbe mártott éles késsel szépen szeletelhető.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20×33 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 87 307
elküldve: 43
receptkönyvben: 675
elkészítve: 50/50
Facebookon megjelent: 2

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
receptverseny: Nagy húsvéti receptverseny, Nagy nyárzáró receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kekszes-gesztenyés piskótaszelet, kakaós szelet gesztenyés-kekszes töltelékkel, rumos-gesztenyés-kekszes süti, vaníliás gesztenyés-kekszes süti

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Macskosz76
Macskosz76 Mon, 2015-11-16 15:02

Köszi a szuper sütireceptet! Nekem most nincs üzemelő sütőm, így kész mézeslapokat használtam, de így is tökéletes! :)

BeePoo
BeePoo / BeePoo Tue, 2014-11-18 17:41

én is ismerem ezt a receptet! nagyon finom, múlt hétvégén ez volt a nap fénypontja! :) csak mi nem nagyon tudtuk pihentetni, mert nem bírtunk magunkkal :)

marianna9
szűcs marianna / marianna9 Fri, 2014-03-14 11:37

Nagyon jól néz ki , most beleharapnék :)Biztos hogy elkészítem , mert a leírtak alapján nem csak szép , de nagyon finom is lehet :)

1278
finomliszt 4 evőkanál
sütőpor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 1.5 ek
tojás 4 db
cukor 4 ek
víz 4 ek
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 3 dl
margarin 25 dkg
porcukor 20 dkg
gesztenyemassza 25 dkg
lekvár/ dzsem 4 ek
cukrozatlan kakaópor 2 ek
háztartási keksz 50 dkg
tej 3 dl
rumaroma 15 ml
étcsokoládé 18 dkg
napraforgó olaj 2 ek