Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés képviselőfánk koszorú

Gesztenyés képviselőfánk koszorú
Gesztenyés képviselőfánk koszorú
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gyerekek kérésére ez a hétvége is a fánk jegyében telt, ezúttal egy régi kedvencet - a képviselőfánk koszorút - gesztenyés krémmel töltöttünk meg.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vizet, a vajat, a cukrot és a vanília kivonatot egy kis edényben felforraljuk.
  2. Levesszük a tűzről, a lisztet egy adagban hozzáöntjük, fakanállal jól elkeverjük, majd visszatesszük a tűzre, és kis lángon, folyamatosan kevergetve, pár percig szikkasztjuk a tésztát. (Akkor jó, ha gömb alakú lesz, és elválik az edény falától.)
  3. Átrakjuk egy keverőtálba, és hagyjuk langyosra hűlni!
  4. Hozzáütünk egy tojást, és fakanállal addig keverjük, míg teljesen bele nem dolgoztuk a tésztába. Csak ekkor adjuk hozzá a másodikat, és azt is teljesen beledolgozzuk. Így járunk el a harmadik és negyedik tojással is (kitartás, szép lassan bele lehet dolgozni!).
  5. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
  6. Sütőpapírt terítünk egy gáztepsibe, és kb. 23 cm átmérőjű kört rajzolunk rá (pl. egy tortaforma alját körberajzoljuk).
  7. Csillagcsöves kinyomózsákba kanalazzuk a tésztát, és csinos tésztahalmokat nyomkodunk úgy, hogy a halmok érintsék egymást.
  8. 25-30 percre betesszük a sütőbe. (Sülés közben nem szabad kinyitni a sütőt!) 
  9. A hideg tejszínt habbá verjük.
  10. A krémhez a gesztenyepürét villával pürésítjük, hozzákeverjük a tejet, a cukrot és a tejszínhab kicsit több, mint felét (a maradékot tejszínhabot felezzük el).
  11. A kihűlt képviselőfánk koszorút óvatosan vízszintesen félbevágjuk (vagy egyesével levágjuk a kalapokat). Megkenjük a gesztenyés krémmel, 1-1 kk tejszínhabot kenünk a fánkok közepére (a maradék felét használjuk el kb.), majd visszatesszük rá a tészta felső részét.
  12. A tetejét ízlés szerint díszítsük a megmaradt tejszínhabbal.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 654
elküldve: 4
receptkönyvben: 99
elkészítve: 0/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

képviselőfánk koszorú, gesztenyekrémes képviselőfánk, égetett fánk gesztenyés krémmel töltve

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

603
vaj 6 dkg
víz 2.5 dl
finomliszt 12.5 dkg
cukor 1 dkg
vanília kivonat 1 kávéskanál
tojás 4 db
gesztenyemassza 25 dkg
tej 4 ek
méz 2 ek
habtejszín 2 dl