Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés kifli Csilla konyhájából

Gesztenyés kifli Csilla konyhájából
Gesztenyés kifli Csilla konyhájából
70 perc / előkészület: 40 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom a tésztája, és sokáig eláll:)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a kevés tejben felfuttatott élesztőt, a cukrot, a tejfölt, és közepes keménységű tésztává gyúrjuk.
  2. 15-20 percig pihentetjük.
  3. A gesztenyemasszát jól áttörjük, és a vaníliás cukorral összekeverjük.
  4. A tésztát lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, és négyzet alakú lapokra vágjuk.
  5. Mindegyikre kis halom gesztenyemasszát teszünk, és kifli alakúra formáljuk.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, felvert tojással a tetejüket lekenjük, és fél óráig langyos helyen kelesztjük, majd 180 fokon megsütjük.
  7. Amikor megsült kivesszük, és porcukorral meghintjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 775
elküldve: 2
receptkönyvben: 57
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1115 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gesztenyés kiflik, gesztenyetöltelékes kiflik, édes kiflik gesztenyemasszával töltve

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

jamada
jamada Sat, 2016-05-28 11:40

kérdezni akarok szilva lekváral is ki lehet probálni??

Erika72
Erika72 Fri, 2015-01-30 16:38

Szia!
Nagyon finom lett, csodalkozom,hogy meg senki nem ertekelte.Ki fogom probalni
dios vagy makos toltelekkel is. A teszta tenyleg finom, puha, sokan megdicsertek!
koszi,hogy feltetted!
Udv
Erika

1125
gesztenyemassza 50 dkg
finomliszt 40 dkg
margarin 20 dkg
élesztő 5 dkg
cukor 10 dkg
tojás 1 db
tej 2 ek
tejföl 3 ek
vaníliás cukor 2 csomag