Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés kifli egyszerűen Helenától

Gesztenyés kifli egyszerűen Helenától
Gesztenyés kifli egyszerűen Helenától
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A férjem kedvenc süteménye, ezért ma ez volt. Dupla adagot készítettem, a felét lekvárral töltöttem meg. Gyorsan elkészíthető édesség. Legjobb este összegyúrni a tésztát. Hűtőben napokig tárolható a tészta. Ha összegyúrásnál ragadna a tészta,szórjunk alá lisztet,és gyúrjuk szép  simává.

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat kimérjük, sima tésztává dolgozzuk, és legalább pár órára a hűtőbe tesszük, hogy pihenjen  a tészta.
  2. Majd kivesszük, 1/2 cm  vastagra kinyújtjuk, cikkekre vágjuk, megtöltjük gesztenye darabokkal, és kiflit formálunk belőle.
  3. Papírral kibélelt tepsibe tesszük.
  4. Előmelegített sütőben világosra sütjük.
  5. Még forrón vaníliás porcukorba forgatjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 55 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 13 823
elküldve: 6
receptkönyvben: 132
elkészítve: 5/11
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gesztenyével töltött kifli, vaníliás gesztenyés kifli, gesztenyés kifli tojás nélkül

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

eszter1966
eszter1966 Fri, 2016-11-11 15:21

szia sajnos liszt adag picit kevés szerintem most csináltam meg épp hütöbe pihen ,remélem sikerülni fog nekem is,gesztenye masszahoz nem kell adni semmit?majd megirom ha végeztem milyen lett,eszter1966

helena26
helena26 / helena26 Sat, 2016-11-12 14:38

Ha ragados a teszta,akkor meg lisztet igenyel, annyit kell adni hozz,hogy szep sima,nem ragados legyen.Agesztenet izesitheted rummal, aromaval, vagy pici vizzel,hogy lagyabb legyen, de ez izles kerdese!

merikaerika
merikaerika Tue, 2016-04-05 11:10

Bocsánat ha nem jól értelmezem a receptet,de nekem nem világos,hogy a gesztenyemassza a tészta hozzávalója vagy a tésztát töltjük gesztenyemassza darabokkal? Nagyon guszták a kiflik,szívesen kipróbálnám. Előre is köszönöm a választ.☺

helena26
helena26 / helena26 Thu, 2016-04-07 21:40

Kijavítottam ,hogy látható legyenen és elosztottam tésztára és töltelékre. Az elkészítésben szerepelt,hogy gesztenye darabbal megtöltjük, de így sokkal érthetőbb.
Jó sütést kívánok!
Üdvözlettel,Helena

helena26
helena26 / helena26 Sun, 2013-03-03 15:13

Nagyon örülök,hogy sikerült és ízlik! Többet kipróbáltam,hasonlót,de mindíg rájövök,hogy ez az igazi!
Üdv.:Helena

597
finomliszt 35 dkg
vaj 25 dkg
1 csipet
porcukor 1 ek
vaníliás cukor 1 csomag
gesztenyemassza 25 dkg