Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés kifli Winti konyhájából

Gesztenyés kifli Winti konyhájából
Gesztenyés kifli Winti konyhájából
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gesztenyés süteményeknek nagy sikere van a családunkban. Ezt a kiflit szívesen készítem ünnepek alkalmával is, mivel egyszerűen elkészíthető, és napokig eláll. És nem utolsó sorban nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Gesztenyés töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a margarint, és összemorzsoljuk.
  2. Mikor már kezd morzsalékos lenni, hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, darált diót és a reszelt citromhéjat.
  3. Ezután jó alaposan összekeverjük, hozzáadjuk a kissé felvert tojást és tojássárgáját, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk (egy kicsit lágyabb lesz a tészta).
  4. A tésztát fóliába csomagolva a hűtőben pihentetjük kb. 30 percig.

Gesztenyés töltelék

  1. A gesztenyemasszát krumplinyomón átnyomjuk, vagy lereszeljük, majd porcukorral és rummal ízesítjük. Vigyázzunk, hogy ne legyen túl lágy a töltelék!
  2. A hűtőből kivett tésztát vékonyra nyújtjuk, majd kb. 8 cm-es köröket szaggatunk (pl. pogácsaszaggatóval). Ezután mindegyik tésztára kb. egy mokkáskanálnyi tölteléket teszünk, majd szorosan feltekerjük.
  3. Végül sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a megtöltött kifliket, majd előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.
  4. A megsült kifliket porcukorba forgatjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 35 839
elküldve: 3
receptkönyvben: 97
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Winti

Mióta szakács: 2014.11.05.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek
kategória: aprósütemény
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
szezon: tél
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gesztenyés kifli, porhanyós gesztenyés hókifli, omlós gesztenyés kifli

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Hoborc
Hoborc Sat, 2014-11-08 14:19

Most kaptam házi gesztenyemasszát, ki is próbálom ezt a receptet!

836
finomliszt 25 dkg
margarin 15 dkg
porcukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
dió 5 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
tojás 1 db
tojássárgája 1 db
gesztenyemassza 25 dkg
rumaroma 2 ml
porcukor 2 teáskanál