Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés kocka

Gesztenyés kocka
Gesztenyés kocka
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedveljük a finom krémes süteményeket. Ez a süti nagyon kiadós, jó krémes és édes. Fogyókúrázók messze kerüljék el, mert nagy lesz a csábítás!
 

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

ajánlat

Bármilyen ünnepi asztalon megállja a helyét.
Megjegyzés:
Érdemes nagy gáztepsiben készíteni, mert különben vastag lesz a tésztánk.
Van, amikor tortabevonó és van, amikor tejszínhab kerül a tetejére -de ez már bűnözésnek számít.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások sárgáját a cukorral és a margarinnal jól kikeverjük.
  2. A szalalkálit a langyos tejben felfuttatjuk.
  3. A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
  4. A masszához adjuk a felfuttatott szalalkálit és a lisztet.
  5. Jól elkeverjük, és óvatosan beleforgatjuk a habot.
  6. A tésztamasszát kétfelé osztjuk.
  7. Az egyikhez adjuk a kakaót, a másikhoz a mandulaaromát.
  8. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, és beleöntjük a tésztát.
  9. Eligazgatjuk, és előmelegített sütőben egyenként  tűpróbáig sütjük.
  10. Amíg hűl, elkészítjük a krémet.
  11. A tejet a liszttel csomómentesen felfőzzük, és kihűtjük.
  12. A vajat a cukorral habosra keverjük, és a lisztes péphez adjuk.
  13. A gesztenyét villával összetörjük, és a krémbe keverjük.
  14. Ízlés szerint rummal ízesítjük.
  15. A krémmel megtöltjük a lapokat.
  16. Tetejére ráöntjük a felolvasztott csokit.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 24 040
elküldve: 0
receptkönyvben: 259
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Sárvári Mária

Mióta szakács: 2008.12.29.
117 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gesztenyés süti, gesztenyekrémes süti

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 Fri, 2010-07-23 12:00

Nekem az egyik tésztából kimaradt a kakaó por, de anélkül is tökéletes lett.
A tejszínhabot pedig tortadarával szórtam meg.
Néha előkerül egy jó recept, de nincs meg minden hozzávaló, ilyenkor előveszi az ember a kamra tartalékait.
Így is nagyon finom lett.

1975
tojás 6 db
porcukor 30 dkg
margarin 20 dkg
finomliszt 31 dkg
szalalkáli 10 g
tej 1 dl
mandulaaroma 10 ml
cukrozatlan kakaópor 2 ek
tej 4 dl
finomliszt 4 evőkanál
vaj 20 dkg
porcukor 20 dkg
gesztenyemassza 25 dkg
rum 1 teáskanál
tortabevonó 10 dkg