Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés kocka meggyel

Gesztenyés kocka meggyel
Gesztenyés kocka meggyel
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tekercsnek készült, de sok a krém, és jobb a lapot megkenni.

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A krémhez

ajánlat

Mindenkinek, aki szereti a sütit!!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 6 tojásból kakaós piskótát sütünk. A pudingot a cukorral sűrűre főzzük, hűtjük, de közben géppel megkeverjük, hogy ne bőrősödjön.
  2. Felverjük a tejszínt.
  3. A gesztenyét hozzákeverjük a kihűlt, főzött krémhez, jól átkeverjük. A tejszínt is hozzáadjuk, végül a zselatint felforrósítjuk kb 4 ek vízben, és azt is a krémhez adjuk.
  4. A kihűlt piskótára kenjük a krémet, megszórjuk meggyel és 2 dl tejszínt felverünk, azzal bevonjuk.
  5. Egész meggyel díszíthetjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 905
elküldve: 12
receptkönyvben: 394
elkészítve: 6/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Detty

Mióta szakács: 2011.07.04.
23 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

meggyes-gesztenyés kocka, tejszínes gesztenyekocka, gesztenyés süti meggyel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

jozsef.b
jozsef.b Thu, 2012-02-09 22:06

Kedves Detty!

Az "1 cs gesztenye" az egy 250 g-os gesztenyemasszát takar?

Mellesleg nagyon jól néz ki!
Meglepem vele a feleségemet!

Köszi a receptet.

BBB
Betty 79 / BBB Thu, 2012-02-09 07:50

Nyamiiii nagyon jol nez ki elmentettem koszonom ki fogom probalni Udv Betty♥

453
tojás 6 db
cukor 6 ek
finomliszt 5 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 2 ek
szódabikarbóna 1 kk
gesztenyemassza 25 dkg
tej 3 dl
vaníliás pudingpor 1 tasak
cukor 5 dkg
habtejszín 3 dl
zselatin 1 ek
víz 4 ek
meggy 50 dkg
habtejszín 2 dl