Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés kosárka

Gesztenyés kosárka
Gesztenyés kosárka
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Saját receptem, és finomabb, mint a diós.

hozzávalók / 6 adag

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 db tojássárgája
  • 1 tasak vanillincukor
  • csipet só
  • 1 kk sütőpor

A töltelék

Díszítéshez

  • csokicseppek

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A linzert géppel kidolgozzuk, és egy éjszakára hűtőbe tesszük egy fóliába csomagolva.
  2. Másnap kinyújtjuk, és egy pogácsaszaggatóval kiszúrjuk akkorára, amivel kibéleljük a kicsi tortaformákat. Nem szükséges kikenni. Villával megszurkáljuk. 
  3. A gesztenyetölteléket bekeverjük, és csillagcsöves habzsákból kinyomjuk a tortácskákba.
  4. Csokicseppeket teszünk a tetejükre, és előmelegített sütőben 180 fokon szép pirosra sütjük őket 20 perc alatt.
  5. Ha kihűltek, kiborítjuk őket egy tálcára, és porcukorral megszórva kínáljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 816
elküldve: 3
receptkönyvben: 141
elkészítve: 9/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
311 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gesztenyés aprósüti, gesztenyekrémmel töltött kosár, kosárka gesztenyemasszával töltve

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gyöngye
Gyöngye Thu, 2018-01-11 16:35

Már régóta szemeztem a recepttel, gondoltam karácsonykor megsütöm, a gesztenyés sütik nálunk nagyon mennek.
Nagyon szépen meg is sült, mindent úgy csináltam, ahogy le volt írva.
VISZONT, amikor kihűlt, a gesztenyés krém teljesen beesett, úgy nézett ki, mint ha kikanalazták volna.
Szerencsére a férjem nagyon leleményes , fújtunk a közepébe tejszínhabot, így vállalható volt a család előtt.
Egyébként finom.

zsuzsamama56
Zsuzsamama56 / zsuzsamama56 Thu, 2018-01-11 17:50

Én magam készítem a gesztenyemasszát is, lehetséges, hogy nem valódi gesztenyéből való volt a mirelit.Az enyémmel ilyen gond nem volt.