Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés kosárkák

Gesztenyés kosárkák
Gesztenyés kosárkák
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Most kaptam ajándékba a formákat, íme az első próbálkozás.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A margarint a cukorral, a tojással és a vaníliával habosra keverjük. Belekeverjük a sütőporral összeszitált lisztet és a citromhéjat, alaposan összegyúrjuk. Viszonylag lágy tésztát kell kapnunk, ha nagyon keménynek érezzük, tejföllel lazítható. Legalább fél óráig hűtőben pihentetjük. 
  2. Kb. fél cm vékonyra nyújtjuk, kibéleljük a kosárformákat, előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük.  
  3. A gesztenyét habosra kavarjuk a cukorral, majd szép lassan hozzáadagoljuk a felvert tejszínhabot.  
  4. Megtöltjük a kosarakat, és hűvös helyen picit pihenni hagyjuk. Kb. 20 -25 darab lesz belőle.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 13 265
elküldve: 2
receptkönyvben: 211
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

pamelie

Mióta szakács: 2010.06.04.
59 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

linzerkosárkák gesztenyés krémmel

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gyümölcsöskocka
gyümölcsösfinomság / gyümölcsöskocka Tue, 2012-04-17 15:50

Kosárka linzertészta nekem a következő receptem van= 40 dkg liszt, 1cs. =25 dkg margarin, de lehet zsir is, 4kanálporcukor, 1 vaniliáscukor 4 tojássárgája fél cs. sűtőpor, 1 ek citromlé= üveges citromléből is jó. Összegyurni dionyi gombockákat csipek és kibélelem a kizsirozott formákat, nem kell vastagon mert a tészta megdagad sülés közben.Ha zsirral csinálom lehet hogy picit több lisztet kiván a tészta nem kell nagyon keményre gyurni éppen csak összeálljon a tészta és tegyük hütőbe legalább fél órára lisztes kézzel nyomkodjuk a formába ha mégis ragadna a kezünkhöz, remélem segitettem.

pamelie
pamelie / pamelie Wed, 2011-01-19 14:04

igen. ezért nem is kell túl vastagra nyújtani, mert sütés közben megemelkedik a tészta.

1963
finomliszt 50 dkg
tojás 2 db
cukor 25 dkg
margarin 37.5 dkg
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 teáskanál
gesztenye 50 dkg
habtejszín 4 dl
nádcukor 1 ek