Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés krémes Moncsika konyhájából

Gesztenyés krémes Moncsika konyhájából
Gesztenyés krémes Moncsika konyhájából
85 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ma sütöttem először, de mindenkinek nagyon ízlett, így biztos el fogom máskor is készíteni.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához (2 piskótalaphoz való mennyiség)

A gesztenyés krémhez

A vaníliás krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóiból 2 piskótalapot sütünk.
  2. A gesztenyés krémhez a gesztenyemasszát kikeverjük a lekvárral, kakaóporral és a rumaromával, majd végül kevés tejjel higítjuk.
  3. A babapiskótát feldaraboljuk, és a gesztenyés krémbe keverjük.
  4. A vaníliás krémhez a pudingot felfőzzük a tejben, majd ha langyosra hűlt, hozzáadjuk a cukorral alaposan kikevert margarint, és összekeverjük.
  5. Ha a piskóták kihűltek, akkor megtöltjük a következő módon: az alsó lapot megkenjük a vaníliás krém felével, majd rákenjük a gesztenyés krémet, erre a maradék vaníliásat, majd befedjük az egészet a másik piskótával.
  6. A tetejét tejszínhabbal díszítjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 753
elküldve: 12
receptkönyvben: 242
elkészítve: 1/7
Facebookon megjelent: 1

szakács

Moncsika81

Mióta szakács: 2012.06.28.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

süti gesztenyés krémmel, gesztenyekrémes kocka, pudingos krémes

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2012-12-29 22:55

Helló!

Elkészítettem én is, ez volt a Karácsony esti menü desszertje. Nagy mennyiség lett belőle, és mivel mi a férjemmel csak ketten vagyunk, ezért vittünk a szülőknek is, és még a barátoknak is jutott belőle bőven:) nagy sikere volt, mindenki megnyalta utána mind a tíz ujját..... viszont én nem raktam habot a tetejére, így is fincsi volt, és így is elég magas lett. Rumaroma helyett pedig mandulaaroma került bele, nem rontotta el szerencsére ;) A család szerint huncut -egyszerre édes és savanyú- íze van a háttérben. 1-2 nap a hűtőben kifejezetten jót tett neki, összeértek az ízek, és teljesen megpuhult az egész süti.

Köszi!

Barbara

Moncsika1981
Moncsika81 / Moncsika1981 Sun, 2012-12-30 11:01

Szija!
Örülök hogy ízlett,ez nálunk is nyerő süti,most itt is ez volt Karácsonykor az egyik süti,annyi változással hogy a tetejére reszeltem gesztenyepürét!!!
Szép napot!

Kovács Ica
Kovács Ica Fri, 2012-10-26 19:54

Szerintetek azt nem lehet csinálni, hogy sütök 12 tojásból piskótát és kétfelé vágom ?

Moncsika1981
Moncsika81 / Moncsika1981 Fri, 2012-10-26 19:59

Én azért szoktam külön-külön lapokat csinálni,h szebb legyen.Ha ketté vágjuk az látszik,elmorzsálódik.Legalábbis nekem.

szmari
szmari Fri, 2012-10-26 19:41

Épp ma sütöttem én is ilyet, igaz kekszet tettem bele nem babapiskótát. Nagyon mutatós, finom is, egy baja van, nem érzem a gesztenyét...ha pedig meghagyjuk eredeti színében-ízében a gesztenyét, nem kakaózzuk, lekvározzuk, akkor meg nem lesz mutatós.
Tavasszal is készült már egyszer, de akkor a gesztenyés helyett olyan tölteléket készítettem, mint a kókuszgolyó. Ebbe a darált kekszes alapba tördeltem bele a kekszet. Finom volt úgyis, legközelebb még a gesztenye nélküli változathoz kókuszos krémet készítek.

Nagyon jól néz ki, babapiskótával is, ahogy látni a képen, sőt a tetején a hab is jó ötlet, remekül illik a gesztenyéhez...de nekem ehhez még ki kellene találnom, hogy legyen gesztenyésebb:-))

Moncsika1981
Moncsika81 / Moncsika1981 Fri, 2012-10-26 21:47

Én is készítettem ehhez hasonlót,és tényleg nem érzik ki a teljes gesztenye íz,de azt úgy oldottam meg h a hab tetejére ráreszeltem a gesztenyepürét,úgy díszítettem! :)

mannamama
mannamama Fri, 2012-10-26 17:31

Nagyon jól néz ki.Szeretném megkérdezni,hogy mekkora tepsiben sütötted meg a piskotákat?
Köszi a választ!

1407
tojássárgája 12 db
tojásfehérje 12 db
finomliszt 10 evőkanál
cukor 12 ek
cukrozatlan kakaópor 2 ek
sütőpor 1 csomag
gesztenyemassza 50 dkg
sárgabaracklekvár 8 ek
cukrozatlan kakaópor 4 ek
rumaroma 30 ml
tej 3 ek
babapiskóta 20 dkg
tej 6 dl
vaníliás pudingpor 2 csomag
margarin 25 dkg
porcukor 15 dkg
habtejszín 4 dl