Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés linzer

Gesztenyés linzer
Gesztenyés linzer
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, omlós linzer, gesztenyével és lekvárral felturbózva. Akár magában, akár tea vagy kávé mellé nagyon jó választás.

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, a sót, a sütőport, a szódabikarbónát, a cukrokat összekeverjük, majd összemorzsoljuk a margarinnal. Gyors mozdulatokkal belegyúrjuk a lereszelt gesztenyét, a rumot és a tojássárgákat. A tészta 3/4 részét fóliába csomagolva a hűtőbe, az 1/4 részét szintén fóliába csomagolva a fagyasztóba tesszük pihenni minimum 30 percre.
  2. A hűtőből kivett tésztát sütőpapíron 20×30 cm-es téglalappá nyújtjuk, majd beemeljük egy ugyanakkora tepsibe. Tetejét enyhén megszurkáljuk egy villával, megkenjük a lekvárral (használhatunk bármilyen savanykás lekvárt), majd egy nagy lukú reszelőn ráreszeljük a fagyasztóból elővett tésztát.
  3. 180 C fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Tepsiben hagyjuk kihűlni, majd tetszés szerint felvágva, akár négyzet, akár téglalap alakban (esetleg pogácsaszaggatóval félholdakra) szervírozhatjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20 × 30 cm
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 3 342
elküldve: 1
receptkönyvben: 48
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Katica

Mióta szakács: 2013.08.10.
169 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

gesztenyés linzer, reszelt gesztenyés szelet

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

344
finomliszt 30 dkg
cukor 6 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 1 kk
szódabikarbóna 1 kk
1 csipet
margarin 20 dkg
rum 1 ek
gesztenyemassza 12.5 dkg
tojássárgája 2 db
sárgabaracklekvár 5 ek