Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés-marcipános diós tekercs

Gesztenyés-marcipános diós tekercs
Gesztenyés-marcipános diós tekercs
40 perc / előkészület: 25 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a süteményt is Zoli öcsém és Anna unokahúgom születésnapjára készítettem. Nagyon finom sütemény, Tímea sógornőm mondta is, hogy a kedvencek listájára ezt a süteményt is vegyük fel. Az általam felhasznált hozzávalókból, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 408 kalória van.

hozzávalók / 8 adag

Piskóta

Krém

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük.
  2. A sárgákat a cukorral habosra keverjük.
  3. A habosra kevert sárgákhoz hozzáadjuk a dióval elkevert lisztet, 2-3 adagban.
  4. Hozzáforgatjuk óvatosan a fehérjehabot.
  5. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és belesimítjuk a tésztát.
  6. 160 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük.
  7. Egy másik sütőpapírt bevizezünk. A megsült piskótát az alján levő sütőpapírral ráhelyezzük a nedves sütőpapírra, és forrón feltekerjük. Tiszta konyharuhába tekerjük, és így hűtjük ki.

Krém

  1. A gesztenyemasszát kiolvasztjuk, és a vajat is kivesszük a hűtőből 1-2 órával előbb.
  2. A gesztenyemasszát összedaraboljuk, a puha vajat hozzáadjuk a porcukorral együtt. Hozzáöntjük a rumot, és a vaníliás cukrot is beletesszük. Robotgéppel habosra keverjük a krémet.
  3. A kihűlt piskótatekercset óvatosan kitekerjük, és lehúzzuk róla a sütőpapírt.
  4. Megkenjük a krémmel. A marcipán masszát olyan hosszú rúddá sodorjuk, mint a piskótánk. A piskóta elejére, a krémbe tesszük. Feltekerjük a piskótát. Kívülről is bekenjük a krémmel.

Tetejére

  1. Az étcsokoládét felolvasztjuk, és rácsorgatjuk a gesztenyés tekercsünk tetejére.
  2. Hűtőbe tesszük pár órára, majd szeletelve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 38x38 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 218
elküldve: 2
receptkönyvben: 28
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

gesztenyés tekercs, marcipános-gesztenyés rolád, gesztenyés-marcipános piskótatekercs

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

xena969
xena969 Tue, 2014-10-21 23:19

Kedves Gonoszka1! Most végem van.... A gesztenyés süti alapból a gyengém, és ez a recept nagyon-nagyon jól hangzik! Na és a marcipán, egyszerűen imádom! Mentve, mindenképpen el fogom készíteni, köszönet érte!

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Wed, 2014-10-22 06:33

Kedves Xena969! Nagyon szívesen és örülök, hogy tetszik a receptem! Nagyon finom, és a család is megszavazta a kedvenc, gyakran készítendők közé. Remélem, hogy Nektek is ízleni fog! Üdvözlettel: Kinga

863
tojás 6 db
1 csipet
cukor 18 dkg
finomliszt 9 dkg
dió 9 dkg
gesztenyemassza 40 dkg
vaj 20 dkg
porcukor 20 dkg
rum 0.5 dl
marcipán 30 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
étcsokoládé 7.5 dkg