Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés-mascarponekrémes palacsinta

Gesztenyés-mascarponekrémes palacsinta
Gesztenyés-mascarponekrémes palacsinta
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami különleges palacsintát óhajtott a férjem... És mivel a mélyhűtőmben mindig van gesztenyemassza, ezért gondoltam, meglepem "valami különlegessel", ez lett belőle!!

Nagy sikerem volt vele!!!

hozzávalók / 4 adag

A palacsintához

A krémhez

ajánlat

Mindenkinek, aki valami extrát vár!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A palacsinta hozzávalóit simára keverjük, és 1-2 órára állni hagyjuk (az olajat is hozzáadjuk, és így akkor nem kell a serpenyőbe önteni).
  2. A krémnél a mazsolát forró vízzel és a rummal beáztatjuk egy pár percre, majd lecsöpögtetjük. A mascarponét a kétféle cukorral összekeverjük. A gesztenyemasszát lereszeljük, és hozzáadjuk a kikevert krémet és a lecsöpögtetett mazsolát.
  3. Megtöltjük vele a palacsintát.
  4. Csokiöntettel és házi készítésű tejszínhabbal tálaljuk (ha nincs házi, jó a bolti is:-)).
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 892
elküldve: 1
receptkönyvben: 85
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Sonce

Mióta szakács: 2012.03.04.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

töltött palacsinta, gesztenyekrémes palacsinta, mascarponekrémes palacsinta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

754
finomliszt 20 dkg
tojás 2 db
tej 3 dl
ásványvíz 2 dl
1 csipet
napraforgó olaj 2 ek
gesztenyemassza 25 dkg
mascarpone 15 dkg
porcukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
mazsola 10 dkg
rum 3 ek